Albayrak Açiklamasi 'Gönülleri Aliyoruz Ve Ihtiyaçlari Karsiliyoruz'

Kizilay Sinop Sube Baskani Kemal Albayrak “Yardima ihtiyaci olan vatandaslarimiza ulasarak gönüllerini aliyoruz ve ihtiyaçlarini karsiliyoruz” dedi.

Albayrak Açiklamasi 'Gönülleri Aliyoruz Ve Ihtiyaçlari Karsiliyoruz'
Türkiye Kizilay Dernegi Sinop Subesi Baskani Kemal Albayrak, düzenlenen basin toplantisinda Kizilay’in il genelinde yapmis oldugu ve yapmaya devam ettikleri faaliyetleri bildirdi. Albayrak, “Kizilay, vatandaslarimizin dogumundan ölümüne kadar hizmet eder ve hizmet etmeye devam edecektir. Tabii ki bütün bunlari yaparken, hiçbir ayrim yapmadan ve çalmadik kapi birakmadan yardima ihtiyaci olan vatandaslarimiza ulasarak gönüllerini aliyoruz ve ihtiyaçlarini karsiliyoruz” diye konustu.

Ayrica pandemi dönemi içerisinde Vefa Destek Grubu’na görevli personel verdiklerini, bu kapsamda 65 yas üstü sokaga çikamayan vatandaslarimizin ihtiyaçlarini gidermede Kizilay’in da desteginin oldugunu belirten Albayrak, “200 adet market alisveris karti, bin 152 adet çocuklara dagitmak üzere karma paket, 850 adet gida kolisi dagitimi, 65 yas üstü vatandaslarimiza gida kolisi dagitimi, Ramazan’da 500 adet pide ve su dagitimi, yaklasik 25 bin kisiye giyim yardimlarinda bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. 5 bin 500-6 bin kisiye gida yardimi yapildi ve yapilmaya devam edecek. Ilimizdeki oyuncak fabrikamizdan bagislanan oyuncaklarimizin dagitimini gerçeklestirdik. Yeni dogum yapmis 3 kisiye sevgi bohçasi dagitimi gerçeklestirdik. 167 kisiye 500 TL nakdi yardimda bulunduk. Il ve ilçelerimizde bulunan ihtiyaç sahibi 850 ögrencilerimize kirtasiye yardimi verildi.

Türk Kizilay’i olarak yurtlarda kalan ve ihlalden kalanlarin yemek ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Covid-19 hastaligi geçirmis ve üzerinden 20 gün geçmis kan vermek isteyen bagisçilarimizin Samsun’a ulasmalari saglandi. Covid-19 nedeni ile kan stoklarimizda sikinti yasamamak adina bagisçilarimizi Hükümet Caddesi’ndeki kan bagisi merkezine davet ediyoruz. Ayrica Karakum yolunda bulunan Kizilay standimiza gida kolisi kampanyamiza vatandaslarimizi bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA