Izmir'de Ramazan Ayinin Ilk Teravihi Kilindi

Korona virüs tedbirleri dahilinde son iki yildir camilerde kilinamayan teravih namazi, açiklanan yeni tedbirlerin ardindan ilk kez Izmir’de de cemaatle kilindi.

Izmir'de Ramazan Ayinin Ilk Teravihi Kilindi


Ramazan ayinin ilk teravih namazi, bugün ülke genelindeki 90 bin camide cemaatle kilindi. Izmir’de de teravih namazini kilmak için vatandaslar camilere akin etti. Bornova ilçesinde bulunan Bilal Saygili Camii’ne gelen vatandaslar, iki yil aradan sonra, açiklanan yeni tedbirlerin ardindan cemaatle birlikte namaz kilmanin heyecanini yasadi.

Iki yil aradan sonra camilerde teravih mutlulugu

Teravih namazi için camiye gelen vatandaslar, 2 yil aradan sonra teravih namazlarini camilerde cemaatle birlikte kilmanin mutluluklarini paylasti. Vatandaslardan Ünal Özturgut, "Heyecan duyuyoruz tabi ki. Bir çok konuda oldugu gibi pandemi nedeniyle cemaatle namaz kilma hususundan da uzak kalmistik. Teravih namazini yeniden camide kilacagimiz için mutlu oluyoruz tabi ki. Insallah bir daha ülkemizde ve dünyada böyle bir salgin yasanmaz; biz de Ramazan’i gerektigi sekilde ifa ederiz. Insanlarin saglik sihhat içerisinde, savastan uzak, ekonomik sikintilara düsmeden, kardeslik içerisinde bir Ramazan yasamasini dilerim" dedi.

Mehmet Savran ise, "Uzun zaman sonra teravih namazini camide cemaatle birlikte kilacak olmak hepimizi çok sevindirdi. Eskiden oldugu gibi çoluk çocugumuzla birlikte yeniden camilere akin ediyoruz. Çok mutluyuz" diyerek duygularini paylasti.

Ramazan ayinda bütün teravih namazlarinin cemaatle kilinacagi camilerde, Diyanet Isleri Baskanliginca alinan temizlik ve maske kullanimi tedbirleri uygulanmaya devam edilecek.
Kaynak: İHA