En Uzun Oruç Sinop'ta Tutulacak

Ramazan ayinin ilk gününde 14 saat 27 dakika ile Türkiye’de en uzun orucu Sinop’ta yasayan vatandaslar tutacak. Sinoplular Ramazan’in son gününde ise yaklasik 16 saat oruçlu kalacak.

En Uzun Oruç Sinop'ta Tutulacak
Ramazan ayinin gelmesiyle Türkiye bu gece sahura kalkacak. Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu tarafindan yapilan Hicri takvimdeki 12 ayi ifade eden kameri ay hesaplamalarina göre, Ramazan ayinda en uzun oruçlu kalinacak il Sinop olarak belirlendi. Ilk gün oruç tutma süresi 14 saat 27 dakika olarak belirlenirken, son günü ise 15 saat 56 dakika olarak açiklandi. Vatandaslar, uzun olmasina ragmen Nisan ayinin serinligi ile orucun yaz aylarina göre daha kolay geçecegini düsünüyor.

Sinoplu vatandas Fazil Yayla, “Sinop, Türkiye’nin kuzey ucu oldugu için en uzun oruç tutuluyor. Zorlanacagimizi sanmiyorum, havalar serin, rüzgârli. Ramazan’da zaten Allah’in verdigi kolaylik ve sabirla biz bu orucu tutariz. En uzun oruç bizim olunca, en büyük sevap ta bizim olmasi lazim” dedi.

Yurt disindan geldigini söyleyen Serpil Yesil, Sinop’ta ilk defa oruç tutacagini dile getirdi. “Ordayken 2 saat aramiz oluyor, 2 saat daha geç açiyoruz” diye konustu.

Semra Tunç yaz döneminde tutmak yerine bahar aylarinda oruç tutmanin daha kolay oldugunu belirterek, “Tutacaklara Allah kolaylik versin diyorum. Serin zamanlara geliyor, bence yazda daha kisa tutmaktansa bu mevsimde tutmak daha kolay olur diye düsünüyorum” seklinde konustu.

Ahmet Karakaya ise “Aç da kalsan susuz da kalsan dayanabiliyorsun. Vücudunda bir agri sizi olmadiktan sonra dayanabiliyorsun. Allah kolayligini veriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA