Türkiye'den Ukrayna Halkina Yardim Eli

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Türkiye tarafindan Ukrayna halkinin acil insani ihtiyaçlari için AFAD koordinasyonunda, 5’i bugün olmak üzere toplamda 23 insani yardim tirinin bölgeye ulastigini, 1 tir ise Ukrayna’ya ulasmak üzere oldugunu açikladi.

Türkiye'den Ukrayna Halkina Yardim Eli


Türkiye’nin yardim elinin Ukrayna halkina ve bölgedeki Türk vatandaslarina ulastirmaya devam ettigini belirten AFAD, “Ukrayna da yasanan gelismeler kapsaminda, Türkiye tarafindan Ukrayna halkinin acil insani ihtiyaçlari için AFAD koordinasyonunda, Türk Kizilay, Saglik Bakanligi, belediye, özel sektör ve sivil toplum kuruluslarimizin destegiyle hazirlanan ve 5’i bugün olmak üzere toplamda 23 insani yardim tiri bölgeye ulasti; 1 tir ise Ukrayna’ya ulasmak üzere yolda” ifadelerine yer verdi.

AFAD’dan, yapilan yazili açiklamada, “Ukrayna halkina ve bölgedeki Türk vatandaslarina gönderilen 23 insani yardim tirinda toplamda; 510 aile çadiri, 26 genel maksat çadiri, 4.416 battaniye, 930 yatak, 680 yastik - çarsaf seti, 141 uyku tulumu, 50.330 hijyen ürünü, 51.500 hijyen seti, 3.536 gida kolisi, 16.824 adet hijyen malzemesi ve bebek bezi, 307.328 adet gida malzemesi ile ilaç ve saglik ekipmanlari bulunuyor. Ukrayna’da devam eden insani ihtiyaçlari belirlemek ve ülkemizden gönderilmekte olan yardimlarin koordinasyonunu saglamak üzere 11 kisiden olusan AFAD insani yardim ekibi, Ukrayna’nin Romanya siniri ile Moldova’da çalismalarina devam ediyor. Ukrayna’da yasanan gelismeler kapsaminda ihtiyaç sahiplerine yönelik saglik hizmetleri yürütmek üzere ayrica Saglik Bakanligindan 3 araç ve 10 personel, 4 Mart 2022 tarihinde Ukrayna-Romanya Siret noktasina ulasti ve çalismalarina basladi.

AFAD-AB Sivil Koruma Mekanizmasi esgüdümünde, AFAD Baskanligi tarafindan saglanan Insani Yardim Malzemelerini tasiyan 6 tirin daha, 9 Mart 2022 (yarin) tarihinde ülkemizden Ukrayna’nin Lviv kentine hareket etmesi planlaniyor” denildi.
Kaynak: İHA