Sevval Sam, Kadinlar Günü'de Mersin'de Sahne Aldi

Ünlü sanatçi Sevval Sam, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde İçel’de sahne aldi. Sahne performansiyla göz dolduran ünlü sanatçi, sevilen sarkilarini İçelliler için seslendirdi.

Sevval Sam, Kadinlar Günü'de Mersin'de Sahne Aldi


İçel Büyüksehir Belediyesince, ’Dünya Emekçi Kadinlar Günü’ dolayisiyla Özgecan Aslan Baris Meydani’nda düzenlenen konsere, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, esi Meral Seçer ile birlikte katildi.

Konser öncesi hayatini kaybeden kadinlari anmak amaciyla düzenlenen yürüyüse katilan kadinlar, davullara vurup, düdük çaldi.

Akdeniz’de Karadeniz türküleri

Konserine ‘Koçari’ sarkisiyla baslayan Sevval Sam, Akdeniz’de Karadeniz türküleri seslendirdi. Konsere gelen binlerce kadin sarkilara hep bir agizdan eslik etti. Kimi zaman hüzünlü kimi zaman hareketli sarkilari seslendiren Sevval Sam, sahneden Kazim Koyuncu’ya da selam göndererek ‘Dido’ sarkisini söyledi.

Sarkiya eslik eden kadinlar hüzünlü anlar yasadi.

Son sarkiya geçmeden önce Baskan Seçer ve Meral Seçer’i sahneye davet eden Sevval Sam, kendilerini bu anlamli günde İçelli kadinlarla bir araya getirdikleri için Baskan Seçer’e tesekkür etti. Meral Seçer, İçelden Kadin Kooperatifinin girisimleriyle Çamliyaylali kadinlarin yaptigi igne oyasindan yapilan bilekligi Sam’a hediye etti. Sam, ‘Silifke’nin Yogurdu’ türküsü esliginde kendisine takdim edilen çiçegin ardindan Baskan Seçer, Meral Seçer ve protokol üyeleriyle birlikte ‘Izmir Marsi’ni söyledi.



“Sesinize ses olmaya geldim”

Baskan Seçer, sözlerine kadinlarin gününü kutlayarak basladi.

İçellilerin Sevval Sam’i çok sevdigini vurgulayan Seçer, “Görüyorsunuz herkes çok mutlu, enerjisi yüksek. Bugün kadinlarimizin günü. Bizler kadinlarimizi önemsiyoruz, seviyoruz ve saygi duyuyoruz. Her zaman bas taci yapiyoruz. Bugün konusma sirasi kadinlarimizin. Ben sizi dinlemeye, sesinize ses olmaya geldim sadece” dedi.



“Umarim en kötü günümüz böyle olur”

Meral Seçer de zaman zaman kadinlarla farkli yerlerde bir araya geldigini belirterek, “Bugün burada hepinizle güzel sarkilar söylüyoruz. Umarim en kötü günümüz böyle olur. Güzel sarkilari söyleyecegimiz, enerji dolu günler bizim olur. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü kutlu olsun” diye konustu.



“Kadin kadinin kurdu degil yurdudur”

Sanatçi Sevval Sam, konserin Özgecan Aslan Baris Meydani’nda gerçeklestirildigine dikkat çekerek, “Sadece bir genç kizimiz degil, her gün duydugumuz, duymadigimiz onlarca genç kizimizi maalesef siddete kurban veriyoruz. Anneler; erkek çocuklariniza bol bol sevgi verin. Onlara siddetten uzak durmalarini ögütleyin. Kadin ya da erkek ayirmadan, insan olarak sevmesini ögretin lütfen” dedi.

Sam, konserde muhtesem bir kalabalik oldugunu belirterek, “Kadin kadinin kurdu degil, yurdudur. Bu dünyayi kurtaracaksa kadinlar kurtaracak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA