'Sen Kadinsin Kadindan Soför Mü Olur?' Diyenlere Inat Servis Soförü Oldu

Ankara’nin Polatli ilçesinde ögrencileri tasiyan servis soförü Sevcan Güven, sen kadinsin, kadindan soför mü olur, dediler. Ben anneyim. Aracima binen her çocuklara anne sevkati ile bakiyorum, dedi.

'Sen Kadinsin Kadindan Soför Mü Olur?' Diyenlere Inat Servis Soförü Oldu
Ankara’nin Polatli ilçesinde 5 kardesin en küçügü olan Sevcan Güven (33) abilerinin tesvigi ile 5 yildir okul servisi soförlügü yapiyor. Güven, soförlüge baslamadan önce çevresinden olumsuzlar tepkiler alirken, kendisi bu duruma aldiris etmeyerek kadinlarin da bu meslegini yapabilecegini gösterdi. Kadinlarin her seyin üstesinden gelebilecegini belirten Güven, “Bu meslege girmemde bana yardimci olan abilerime çok tesekkür ediyorum. Kadinlar yapamaz hiçbir sey beceremez diye bir sey yok. Bence kadinin gücü her seye yeter. Kadinlar güçlüler. Biz bu gücü kendimizde gördügümüz sürece her seyin üstesinden gelebilecegimize eminim. Basta herkes bana tepki gösterdi” diye konustu.

“Sen kadinsin kadindan soför mü olur?” dediler

Ögrencileri tasirken kendisini gören kadinlarin alkislarla destek oldugunu dile getiren Güven, “‘Sen kadinsin kadindan soför mü olur?’ dediler. Ben anneyim. Aracima binen her çocuklara anne sevkati ile bakiyorum. Onlari kendi evladim gibi her zaman kolluyorum. Her seyden önce bu isi severek yapiyorum. Herkes ilk basta kadin soför diye tepki gösteriyorlardi. Özellikle aileler çok destekliyorlar. Herkes arkamda. Caddeden geçerken alkislayan kadinlar görüyorum. Herkese desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum Kadinlar güçlüdür. Bence herkes ayaklarin üstünde durmaya çalismali. Her kadin güçlüdür. Kadin erkek ayrimi diye bir sey yok. Erkegin yapabildigi isi kadin da yapabilir. Kadinlar bu gücü kendilerinde görmeliler” seklinde konustu.

“Kiz kardesim Sevcan’i bu ise tesvik ettik”

Türk kadinlarinin her isin üstesinden gelebilecegini vurgulan abi Seçkin Güven, “Kiz kardesim Sevcan’i bu ise tesvik ettik. Türk kadinlari güçlüdür. Türk kadinlarinin her isin üstesinden gelebilecegini düsünüyorum. Bütün kadinlar kendilerine güvensinler. Her alanda kadin erkek esitligini istiyoruz. Kadinlar her isi yaparlar. Dünya Kadinlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA