Meteoroloji Uyardi, Dogu'da Yagisli Ve Soguk Havalar Geri Geliyor

Erzincan ve çevrelerinde, önümüzdeki günlerde yagisli havanin etkili olmasi ve hava sicakliklarinin düsmesi bekleniyor.

Meteoroloji Uyardi, Dogu'da Yagisli Ve Soguk Havalar Geri Geliyor
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, bölge genelinde mevsim normalleri civarinda seyreden hava sicakliklarinin, Karadeniz üzerinden gelen soguk hava nedeniyle 14 Mart 2022 tarihi saat 12.00’a kadar etkili olmasi bekleniyor. Hava sicakliklarinin, soguk hava nedeniyle hafta sonundan itibaren 3 ilâ 7 derece azalarak mevsim normallerinin altina düsecegi tahmin ediliyor. Erzincan’da birkaç gündür gündüzleri yasanan bahar havasi, yerini soguk havaya birakacak. Bugünden itibaren etkisini göstermeye baslayan soguk hava, önümüzde ki hafta boyunca yagislarla devam edecek.

Bölgede gece en düsük hava sicakligi sifirin altinda olmak üzere, Ardahan’da 9, Agri’da 7, Erzurum’da 6, Kars’ta 5, Bayburt’ta 2 derece, Erzincan ve Igdir da ise 0 derece kaydedildi.

Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sicakliginin ise, Igdir’da 13, Erzincan’da 9, Bayburt’ta 6, Kars’ta 5, Erzurum ve Agri’da 4, Ardahan’da 1 derece olmasi öngörülüyor.

“Yagislar geri geliyor”

Dogu Anadolu Bölgesi genelinde havanin parçali az bulutlu, gece saatlerinden itibaren Erzurum ve Erzincan çevrelerinin, ögle saatlerinden itibaren ise bölge genelinin çok bulutlu ve aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli olarak geçecegi tahmin edilirken, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus hadisesinin görülecek.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gün boyunca buzlanma ve don olayinin etkili olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.
Kaynak: İHA