Aksaray'da Kati Atik Ve Bertaraf Tesisinde 510 MW Enerji Üretildi

Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir atik yönetimiyle projelendirip sehre kazandirdigi Entegre Kati Atik Depolama Tesisinde 2021 yili son çeyreginden bugüne kadar 3 bin konuta yetebilecek 510 MW elektrik enerjisi üretildi.

Aksaray'da Kati Atik Ve Bertaraf Tesisinde 510 MW Enerji Üretildi
Aksaray Belediyesi mevcut kati atik tesisinin kullanim ömrünün tamamlanmasi ve Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesinin yeni binaya tasinip hizmete girmesi ile bölgedeki kötü kokunun giderilmesi için Kati Atik Degerlendirme ve Bertaraf Tesisini sehre 35 kilometre uzaga tasidi. Belediye Baskani Evren Dinçer’in girisimleri ile 80 milyon TL degerindeki Kati Atik Depolama ve Bertaraf Tesisinde çöp depolama islemlerine baslanildi. Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir atik yönetimiyle projelendirip sehre kazandirdigi Entegre Kati Atik Depolama Tesisinde elektrik üretimi basladi.

Düzenli depolama sahasinda toplanan atiklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerji dönüstürülmeye baslanildi. 2021 yili son çeyreginde baslanilan elektrik üretiminde bugüne kadar 3 bin konuta yetebilecek 510 MW elektrik enerjisi üretildi. 2023 yilina kadar 10 bin konuta yetebilecek enerjinin üretilmesi hedefleniyor. Ayrica Entegre Kati Atik Degerlendirme ve Bertaraf Tesisinde bulunan mekanik ayristirma ve kompost tesisinin de yil içerisinde devreye alinmasi planlaniyor.

Ülkeye katma deger olusturmak, çevreyi korumak ve kati atigi ekonomik bir kaynaga dönüstürmek adina hayata geçirilen proje ile ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Evren Dinçer, “Sehrimizde enerji üretimi alaninda ciddi çalismalar yaptik. Bugün geldigimiz süreç içerisinde de tesislerimizden enerji elde etmeye basladik. Kati atik tesisimizde 3 bin konuta yetecek enerjinin üretimini gerçeklestirdik. Bu tesisimizin kapasitesi 10 bin konuta yetebilecek enerjiyi elde edebilecek niteliktedir. 2023 yilina kadar 10 bin konuta yetecek enerjiyi üreterek ülkemize ve sehrimize katki saglayacagiz. Kati atiktan elde ettigimiz geliri halkimizin hizmetinde kullanacagiz” dedi.

Kaynak: İHA