Sehzadelerde Belediyesi Ve Manisa CBÜ Isbirligiyle 'Döngüsel Çocuk Projesi' Hayata Geçiyor

Sehzadeler Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Iktisat Fakültesi Gönüllüleri ile birlikte Döngüsel Çocuk Projesi adiyla yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Çocuklarda; gereksiz tüketimin neden oldugu kaynak israfinin önlenmesi, dogaya zarar veren atiklarin azaltilmasi ve yeniden kullaniminin arttirilmasinin hedeflendigi proje kapsaminda ilçe genelindeki 5 bine yakin 2. ve 3. sinif ögrencilerine farkindalik egitimleri verilecek.

Sehzadelerde Belediyesi Ve Manisa CBÜ Isbirligiyle 'Döngüsel Çocuk Projesi' Hayata Geçiyor
Tüketim aliskanliklarinin degistigi ve artigi günümüzde bilinçli nesiller yetistirmeyi hedefleyen Sehzadeler Belediyesi, Manisa CBÜ Iktisat Fakültesi Gönüllüleri ile birlikte Döngüsel Çocuk Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje hakkinda bilgi veren Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, “Bu projenin ana amaci çocuklarda iklim krizi farkindaligi saglayarak iklim krizini engellemeye yönelik proaktif davranis gelistirmelerine yardimci olmaktir. Çocuklarda; gereksiz tüketimin neden oldugu kaynak israfinin önlenmesi, dogaya zarar veren atiklarin azaltilmasi ve yeniden kullaniminin arttirilmasi hedeflenmistir. Üretime hiçbir katki saglamadan sürekli ‘yeni’ satin alimin degil, var olanin dogru kullanimi, paylasimin erdemi ve tüketim aliskanliklarinin rastgele degil akilci olabilmesinin belletilerek davranis degisikligi saglamak toplumun ve dünyanin faydasina olacaktir. Çocuklarda bu davranis degisikligini saglayabilmek için bu konuda yazilmis çocuk kitaplarina ilave olarak döngüsel çocuk sarkisi ve internet sitesi hazirlanmistir. Tiyatral bir sunumla çocuklarda farkindalik artirmak hedeflenmektedir. Projenin hayata geçirilmesinde çocuklarda hedefledigimiz bu davranis degisikligini olusturaca egitimin eriskinler tarafindan verilebilmesi, eriskinlerin proje konusunda bilgilendirilmesi, eriskinlere gerekli egitimlerin verilmesi ve projeyi gönülden desteklemeleri gerekmektedir. Bu noktada Döngüsel Çocuk Projesinin yürüyebilmesi için eriskinlerde döngüsel çocuk kahramani olusturabilme yetkinligi saglamak projenin eriskin kismini olusturmaktadir” dedi.

Proje kapsaminda ilçe genelindeki 5 bine yakin 2. ve 3. sinif ögrencileri Sehzadeler Belediyesi tarafindan tarihi Bedesten’e götürülecek ve burada ögrencilere farkindalik egitimleri verilecek. Proje kapsaminda hazirlanan bir kitabin yani sira çesitli hediyelerin de verilecegi proje 29 Mart’a kadar devam edecek.
Kaynak: İHA