Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Sherman Ile Görüstü

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin ile ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Wendy Sherman’in yaptigi görüsmede, Ukrayna’daki savas ile birlikte Türkiye-ABD’nin ikili iliskileri ve bölgesel konularin ele alindigi açiklandi.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Sherman Ile Görüstü


Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin ile ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Wendy Sherman, Dolmabahçe Çalisma Ofisi’nde yaklasik 2 saatlik basina kapali bir görüsme gerçeklestirdi. Görüsmede Ukrayna’daki savas basta olmak üzere bölgesel konular ve ikili iliskiler ele alindi. Ukrayna’daki savasin gidisatinin yeni insani krizler dogurduguna dikkat çekilirken, bu konuda duyulan derin endise ve üzüntü dile getirildi.

Uzamasi halinde savasin etkilerinin tüm bölge ve dünya için yikici olacagi ifade edildi. Savasin daha fazla tahribata sebebiyet vermeden sona ermesi gerektigi belirtildi. Taraflar arasinda yürütülen müzakerelerin sonuç vermesi için ortak çabalarin arttirilmasi hususunda mutabik kalindi. Türkiye’nin taraflarla sürekli temas halinde bulundugu ve müzakerelere ev sahipligi yapmaya hazir oldugu ifade edildi. Görüsmede, Suriye, Libya ve Afganistan’da baris ve istikrarin saglanmasi, Türkiye -Israil iliskileri ve Türkiye-Ermenistan normallesme süreci ele alindi. ABD ile ikili iliskilerinin mevcut durumunun da ele alindigi görüsmede ortak stratejik mekanizmanin hayata geçirilmesi için atilacak adimlar konusunda mutabik kalindi.
Kaynak: İHA