Alasehirli Ögrenciler Il Birincisi Olmak Için Çalisacaklar

Manisa’nin Alasehir ilçesinde egitim gören ögrenciler 10-12 Haziran tarihlerinde Diyarbakir’da düzenlenecek 4. Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasinda yarismak için elemelere katildi.

Alasehirli Ögrenciler Il Birincisi Olmak Için Çalisacaklar
10-12 Haziran tarihlerinde Diyarbakir’da düzenlenecek 4. Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi öncesi Alasehir’de eleme turnuvasi yapildi. Tüm Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu Manisa il formatörlerinden Umut Bircan ve gönüllü 12 hakem idaresinde yapilan turnuvaya 36 ilkokul, 15 ortaokul ögrencisi katildi.

10 Kategoride yapilan yarismalarda ilçe birincisi olan ögrenciler, 16 Mart 2022 günü Manisa’da yapilacak olan yarismada, Alasehir’i temsil ederek, il birincisi olabilmek için yarisacaklar.

Eleme turnuvasinda konusan Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun, "Türkiye Zeka Oyunlari Federasyonunca düzenlenen turnuva ile ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz ve velilerimiz oyunlarin yani sira, sosyal ve kültürel olarak yeni kazanimlar saglayacaklardir. Yeni arkadasliklar yeni çevreler olusturacaklardir. Ben turnuvaya katilan ögretmenlerimize, ögrencilerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Yarismalar sonunda yapilan ödül törenine Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun, Alasehir Belediye Baskan Yardimcisi Muammer Ibisoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes, okul müdürleri ögretmen ve ögrenciler katildilar.
Kaynak: İHA