Vali Öner, Ramazan Öncesi 'Stokçuluk' Ve 'Fahis Fiyat' Denetimi Yapti

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, ramazan öncesi vatandaslarin saglikli gidaya ulasmasini saglamak amaciyla "stokçuluk" ve "fahis fiyat" denetimlerinde bulundu.

Vali Öner, Ramazan Öncesi 'Stokçuluk' Ve 'Fahis Fiyat' Denetimi Yapti
Vali Öner, denetim faaliyetlerine katilarak yerinde incelemelerde bulundugu marketlerde, yaklasan Ramazan öncesi Ayçiçek yagi ve seker basta olmak üzere temel gida ürünlerinin denetimini yapti. Öner, tedarikinde son zamanlarda yasanan hareketlilik dolayisiyla piyasalarda olusabilecek fahis fiyat artisi ve stokçulugu önlemek amaciyla ildeki toptancilar, ulusal ve yerel marketler ile bu marketlere ait depolarda denetimlerin devam edecegini söyledi.



Reyonlarda, vatandaslarin temel ihtiyaçlarini karsilayacagi ayçiçek yagi ve seker basta olmak üzere diger gida ürünlerinin yer alip almadigini kontrol eden Vali Öner, market isletmecilerinden fiyat ve stok durumu hakkinda bilgiler aldi.

Yapilan denetimlerde marketlerin, isyerlerinin reyonlarinda vatandaslarin ihtiyacini karsilayacak kadar ürün bulundugunu gözlemleyen Vali Öner, Ardahan’da stokçuluk konusunda herhangi bir olumsuzluk olmamakla birlikte bilhassa Ramazan ayinda vatandaslarin magduriyet yasamamasi için denetimlerin araliksiz devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA