Idareci Ve Bürokratlar Birligi Dernegi'nden 'Dost Meclisi' Programi

Idareci ve Bürokratlar Birligi Dernegi’nin düzenledigi geleneksel “Dost Meclisi” programi, TBMM Içisleri Komisyonu Baskani Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nin katilimiyla gerçeklesti.

Idareci Ve Bürokratlar Birligi Dernegi'nden 'Dost Meclisi' Programi
Idareci ve Bürokratlar Birligi Dernegi’nin geleneksel olarak düzenledigi “Dost Meclisi” programinin konuklari TBMM Içisleri Komisyonu Baskani Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya oldu. Programda katilimcilara çigköfte ikraminda bulunuldu. TBMM Içisleri Komisyonu Baskani Güvenç yaptigi konusmada, “Gönül dostlarimizla beraberiz. Afyon Milletvekilimiz Ali Özkaya’yla birlikte Idareci ve Bürokratlar Birligi bizim evimiz, burada bu devlete uzun yillar hizmet eden insanlar var, gönül dostlari var. Birligin çalismalarini yakinen takip ediyoruz. Gücümüzün yettigi kadar projelerini destekliyoruz. Ben bir örnek sivil toplum kurulusu olarak gördügümüzü ifade etmek istiyorum. Burasi sagduyu sahibi, milli meselelerde durusu olan bürokratlarin bir araya geldigi bir sivil topum örgütü. Allah yardimcisi olsun kardeslerimin. Yücel Baskan basta olmak üzere bütün ekibe tebriklerimi sunuyorum. Dernegin kurulusuna emek veren meslektasimiz Zeki Çitçi’ye, Mehmet Kocatepe’ye ve diger arkadaslarimiza da sükranlarimi sunuyorum. Ankara’da böyle mütevazi bir evimizin olmasi, insanlarin gönül dostlarinin zaman zaman toplanmasi bile tek basina çok anlamli. Insallah gelecekte hep beraber birlikte daha büyük projelere imza atariz diye duygularimi belirtmek istiyorum” dedi.

Milletvekili Özkaya ise, “Bu süreçte en temel konu gida oldu son dönemde. Hayat pahaliligi sebebi de nedir, gidadir. Su yediklerimiz içtiklerimiz, su açik büfe kahvalti ve sinirsiz yemekle ilgili ciddi bir öncülük yapip bir sivil toplum kurulusu olarak bunlarla ilgili birlesmenizde fayda var. Açik büfe kahvalti ve serpme kahvalti isinden vazgeçemiyoruz, yüzde 50’si, yüzde 60’i israf oluyor. En pahali gidayi getiriyoruz çöpe atiyoruz. Toplum olarak gida israfindan kaçinmaliyiz” diye konustu.

Dernek Genel Baskan Yardimcisi ATGV Genel Müdürü Mehmet Kocatepe de, “Idareci ve Bürokratlar Birligi Dernegimiz salgindan sonra yavas yavas toparlanmaya basladi ve faaliyetlerini artirdi. Bu da yeni yönetimde yer alan kardeslerimizin gayretleriyle olmaktadir. Ülkemizde STK sayi çok fazla ancak bu STK’lar toplumsal sorunlarin çözümü için eksik kalmaktadir. Halbuki toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunsa hem devletimizin ve hükûmetimizin isini kolaylastiracak hem de halki bilinçlendirecektir. Örnegin ben genel müdürlügünü yaptigim Adalet Gelistirme Vakfi’na bagli hakimevlerinde bu yil açik büfeyi kaldiralim tekfini yapacagim. Bu tür toplumsal sorunlarda öncülük yapmamizin devletimizin de isini kolaylastiracagini düsünmekteyim” ifadelerini kullandi.

Program sonunda günün anisina milletvekillerine Kur’an-i Kerim hediye edildi.
Kaynak: İHA