Ukraynali Müzakereci Podolyak Açiklamasi 'Rusya Ile Baris Anlasmasini Ulusal Referanduma Götürecegiz'

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Danismani ve ayni zamanda müzakere heyetinde yer alan Mihaylo Podolyak, “Rusya’nin askerlerini 23 Subat’taki pozisyonuna çekmesi halinde Rusya ile baris anlasmasini ulusal referanduma götürecegiz” ifadelerini kullanarak, “Roman Abramoviç etkili bir arabulucu” dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik 35’inci gününde devam ederken, Türkiye’de Rus ve Ukraynali müzakere heyetlerinin yaptigi görüsmelerin ardindan Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Danismani ve ayni zamanda müzakere heyetinde yer alan Mihaylo Podolyak yeni açiklama yapti. Müzakerelerde yer alan Roman Abramoviç için ise “etkili bir arabulucu” yorumu yapan Podolyak, “Delegasyonlar arasinda etkili bir arabulucu. Yani baslangiçtan beri yanlis anlasilmalarin önüne geçilmesi için süreci kismi olarak yönetiyor. Yani bir taraf bir sey söylediginde diger tarafin yanlis anlamamasi yönünde” dedi.

Bazi batili medya kuruluslarinin Abramoviç dahil bazi müzakere heyeti üyelerinin zehirlendigi yönündeki iddialarini yalanlayan Podolyak, bu gibi haberlerin müzakere heyetleri üzerinde baski kurmak amaciyla yapildigini savunArak, asil olarak sorunlarin özüne odaklanmalari gerektigini ifade etti.

Rusya ile sürdürdükleri müzakerelerde ilerleme kaydedildigini hatirlatan Podolyak, “Rusya’nin askerlerini 23 Subat’taki pozisyonuna çekmesi halinde Rusya ile baris anlasmasini ulusal referanduma götürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA