Kdz Eregli'de Meslek Lisesi Mezunlari Dernek Kurdu

Zonguldak’in Eregli ilçesinde 1946 yilinda ‘Bozhane Mektebi’ ismiyle egitim-ögretim faaliyetine baslayan Kdz Eregli Meslek Teknik Anadolu Teknik Lisesi’nden mezun olan eski ögrenciler dernek kurdu.

Kdz Eregli'de Meslek Lisesi Mezunlari Dernek Kurdu
Yönetim Kurulu Baskanligi’ni Tuncay Ertürk’ün yaptigi Kdz Eregli Endüstri Meslek Teknik Anadolu Teknik Lisesi Mezunlari Dernegi’nin kurucu yönetiminde Samet Akça, Metin Balci, Sinan Durdu, Kenan Demirci, Erol Otu, Özden Özdogan, Murat Çayir, Mustafa Tüfekçi, Murat Korkmaz ve Murat Sesli yer aldi. Dernek Baskani Ertürk, uzun süredir mezunlarla bir araya çesitli vesilelerle gelip dernek kurma çalismalari yaptiklarini ve dernegin kurulusunu gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Ertürk açiklamasinda “Okulumuz ‘Bozhane Mektebi’ olarak egitim ögretim faaliyetine baslamis, 1946 yilinda ‘Sanat Okulu’ ismini alarak bugüne kadar farkli isimler almis olsa da bugünkü adi Kdz Eregli Meslek Teknik Anadolu Teknik Lisesi’dir. Okulumuz Türkiye’nin birçok alanda egitimine, sanayisine, bilimine, siyasetine ve sanatina bugüne kadar sayisiz mezun vererek gelismesine vesile olmustur. Kdz Eregli Endüstri Meslek Teknik Anadolu Teknik Lisesi Mezunlari Dernegi’nin amaci; Mezunlarina egitim, mesleki gelisim ve is imkanlari saglamak amaciyla etkin çalismalar yapmak. Kdz Eregli Mesleki Teknik Anadolu Teknik Lisesi’nin gelisimine katkida bulunmak. Üyeleri, mezunlari ögrencileri okulda görev yapan, yapmis ögretmen ve diger çalisanlar arasindaki dayanismayi artirarak sosyal, kültürel, sportif ve mesleki yasantilarina katkida bulunmak. Tüzügünde çok genis bir faaliyet alanina sahip olan dernegimizin çalismalarini söyle siralayabiliriz; Teknik eleman arayan fabrika, sanayi tesisi, tersane gibi is arayanlarla mezunlarimizin bulusturulmasi. Okulumuzdan mezun olup üniversiteyi kazanan basarili ihtiyaç sahibi ögrencilerimize burs verilmesi. Mezunlarimizi her yil bir gün de olsa bir araya getirecek bulusma programi hazirlanmasi. Zaman zaman kariyer günleri düzenleyerek ögrencilerin mesleklerinde basarilarinin artirilmasi Basarili, çaliskan, dereceye giren ögrencilere ödüller verilmesi. Okulumuzda maddi durumu uygun olmayan ögrencilerimize katkida bulunulmasi. Mezun ögrencilerimize okulda kurslar, seminerler açilmasi için katkida bulunulmasi. Okulumuzdan mezun olan ögrenci sayisi yaklasik 45 bin civarinda olup halen mezun vermekte olan okulumuz mezunlarini dernegimiz çatisi altinda bir arada tutmaktir. Okulumuz mezunlarini dernegimize üye olmaya, yapilacak faaliyet ve etkinliklere katilarak destek vermeye davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA