Basaksehir 11 Ayin Sultani Ramazan'a Hazir

Basaksehir Belediyesi, Ramazan ayina günler kala tüm hazirliklarini tamamlandi. Bu yil “Iyilik paylastikça çogalir” sloganiyla düzenlenecek etkinliklerin adresi Basaksehir Kent Meydani olacak. Türkiye’nin ilk planli kent meydaninda kurulan ramazan çadirlarinda, kitap fuarinin da bulundugu birçok etkinlik düzenlenecek.

Basaksehir 11 Ayin Sultani Ramazan'a Hazir
Basaksehir Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsaminda iki yildir dijital olarak hazirladigi ramazan etkinliklerini ilçe sakinleriyle yeniden bulusturmaya hazirlaniyor. Basaksehir Kent Meydani basta olmak üzere ilçenin dört bir yaninda yapilacak ramazan etkinlikleri için tüm hazirliklar tamamlandi.

Birbirinden güzel etkinlikler ramazan çadirinda

Basaksehir Belediyesi, bu seneki ramazan konseptini “paylasmak” olarak belirledi. Ramazan sevincini birlikte paylasmak için Basaksehir Kent Meydani’nda hazirlanan ramazan çadirinda birbirinden güzel etkinlikler düzenlenecek. Kitap fuarina ev sahipligi yapacak ramazan çadirinda sözleri ve nagmeleriyle gönüllere dokunan Mustafa Demirci, Halil Necipoglu, Aykut Kuskaya, Dursun Ali Erzincanli, Hayati Inanç ve Nurullah Genç ve daha birçok isim Basaksehirli sevenleriyle bulusacak.

Çocuklar ve gençler gönüllerince eglenecek

Basaksehir Belediyesi, çocuklar ve gençler için ramazan ayi boyunca özel etkinlikler düzenleyecek. Yarismalar, Karagöz ve Hacivat, orta oyunu, Nasreddin Hoca’dan hikâyeler, akrobasi gösterisi, ramazan maskotlari, Ibis ve Memis kukla gösterisi, jonglör ve sihirbaz gösterileriyle çocuklar doyasiya eglenecek. Çocuklarin ve gençlerin bulusma noktasi olan gençlik merkezi, kültür ve yasam parklari ve bilgievlerinde de ramazan sevinci paylasilacak. Sular Vadisi, Kaya Park, Ayazma Park, Hayal Park, Bahçesehir Gölet ve Bogazköy’de gezici çocuk etkinlikleri düzenlenecek.

Ramazanda Radyo Basaksehir dinlenir

“Mutlulugun sesi” Radyo Basaksehir, dopdolu programlarla Basaksehirlilerin yani sira dünyanin dört bir yanindaki dinleyicilerine ramazanin coskusunu yasatacak. Ramazan ayi boyunca her gün imsak vaktinden sonra ve saat 10.00’da mukabele takibi yapilabilecek. “Türkiye’de Ramazan” programi ile her gün farkli bir sehrin belediye baskani Radyo Basaksehir mikrofonlarina konuk olacak. “Radyo Sokagi” ile 30 günde 30 radyocu agirlanacak. “Ramazan Nesesi ile Ramazana Dair Özel” programinda çocuklara ramazani sevdiren hikâyeler anlatilacak.
Kaynak: İHA