ABD'den Ukrayna'ya 500 Milyon Dolarlik Bütçe Yardimi

ABD Baskani Joe Biden ile Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy telefonda görüstü. Görüsmenin ardindan ABD’nin Ukrayna’ya 500 milyon dolarlik bütçe yardimi yapacagi bildirildi.

ABD'den Ukrayna'ya 500 Milyon Dolarlik Bütçe Yardimi
Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, ABD Baskani Joe Biden ile Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy telefonda görüstügü bildirildi.

Açiklamada, görüsmede, liderlerin Ukrayna’ya askeri, ekonomik ve insani yardim ulastirmak ve Ukrayna’ya karsi vahsi saldirganligi nedeniyle Rusya’ya agir bedeller ödetmek için devam eden çalismalari ele aldigi ifade edildi.

Açiklamada, “Liderler, ABD’nin Ukrayna’nin ana güvenlik yardimi taleplerini yerine getirmek için 24 saat nasil çalistigini, bu silahlarin çatisma üzerindeki kritik etkilerini ve ABD’nin müttefikleri ve ortaklariyla ek yardimlar belirleme çabalarini tartisti” denildi.

ABD’nin Ukrayna’ya dogrudan bütçe yardimi olarak 500 milyon dolar saglamayi planladigini bildirilen açiklamada, Zelenskiy’nin Biden’i Ukrayna-Rusya arasinda devam eden müzakerelerdeki son durum hakkinda bilgilendirdigi belirtildi.

Biden ile yaptigi görüsmeye iliskin sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yapan Zelenskiy ise, Biden ile yaklasik 1 saat görüstügünü ifade ederek, Biden ile sahada ve müzakere masasindaki durumu, savunma destegi, yeni bir gelismis yaptirim paketi, makro-finansal ve insani yardim konularini ele aldiklarini açikladi.

Kaynak: İHA