Karabük Bahari Karla Karsiladi

Dün gece itibariyle baslayan kar yagisi sonrasi Karabük bahari beyaz örtüyle karsiladi.

Karabük Bahari Karla Karsiladi
Karabük, geçtigimiz hafta mevsim normalleri seviyesine kadar yükselen hava sicakliklarinin ardindan bugüne kar yagisi ve soguk havayla uyandi. Meteoroloji Genel Müdürlügünün uyarilarinin ardindan kentte kar yagisi gece yarisindan itibaren etkili olmaya basladi.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesindeki Osmanli döneminden kalma han, hamam, cami, çesme ve konaklar, yagan karin ardindan beyaz örtüyle kaplandi. Kartpostallik manzaralarin ortaya çiktigi tarihi ilçe dron ile havadan görüntülendi.

Safranbolu- Bartin karayolu bin 30 rakimli Ahmetusta Geçidi ile Karadenizi Istanbul’a baglayan Eskipazar Kemikli rampalarinda da yogun kar yagisi nedeniyle sürücüler dikkatli sekilde ilerliyor. Kara yollari ekipleri iki bölgede de olumsuzluklara karsi kar küreme ve tuzlama çalismalarini sürdürüyor.

Bahari karla karsiladiklarini belirten vatandaslar, doganin ve yollarin beyaz örtüyle kaplandigini, bahari müjdeleyen iki cemrenin ardindan üçüncü cemrenin de bu hafta içerisinden düsecegini ve kar yagisiyla birlikte göl ile barajlardaki su seviyesinin artmasiyla yaz ayinda kuraklik yasanmayacagini düsündüklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA