5 Yasindaki Kizindan Esinlendi, En Dogal Sosisi Üretti

Denizli’de 5 yasindaki kizindan esinlenen genç girisimci Burhan Sabanoglu, nisasta, likit füme ve renklendirici kullanmadan dogal sosis üreterek bir ilki gerçeklestirdi. Burhan Sabanoglu’nun ‘Et Ala’ markasiyla Türkiye ve dünyanin dört bir yanina gönderdigi dogal sosisler, simdiden yeni damak tadi arayanlarin gözdesi oldu.

5 Yasindaki Kizindan Esinlendi, En Dogal Sosisi Üretti


Denizli’de mesleki geçmisleri 1938 yillarina dayanan ve 4. kusak olarak kendi olusturdugu ‘Et Ala’ markasi adi altinda çalismalarina devam genç girisimci Burhan Sabanoglu, uzun çalismalari sonucu ortaya çikardigi yeni ürünüyle bir ilke imza atti. 5 yasindaki kizinin sosis sevdasindan ve ne kadar engel olmaya çalissa da çig sosis tüketme istahindan esinlenen Burhan Sabanoglu, basta kendi kizi ve sosis tutkunu diger çocuklar için dogal sosis üretme karari aldi.

Yurt disinda üretilen özel yapim makineleri uzun ugraslar sonucu Denizli’ye getirttiren Burhan Sabanoglu, ilk defa likit füme, nisasta ve renklendirici kullanmadan dogal bir sekilde ‘Et Ala’ markasi adi altinda sosis üretti. Ürettigi sosisin tadini ilk kizina baktiran Burhan Sabanoglu, ardindan sosisleri Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanina pazarlamaya basladi.

Et Ala markasi adi altina yogun talep gören ve lezzetiyle ünlenen sosisler, dogalligiyla adeta damak çatlatiyor. Sosis üretiminde iddiali ilerleyisini sürdüren Burhan Sabanoglu, sayiyi artirarak daha fazla insana ulasmayi hedefliyor.

“Dogal mese odunu ile yapiyoruz”

Insanlarin hayatinda en az bir kere olsa bile denemelerini tavsiye ettiklerini belirten Burhan Sabanoglu, özel olarak sosislerin üretildigini ifade ederek, “5 yasinda bir kizim var. Kizim sosis yemegi çok seviyor ve bazen eline geçirdiginde pisirmeden de çig olarak tüketmeye çalisiyordu. Ne yaptiysak, onu çig tüketimden vazgeçiremedik. Iste tam bu noktada, bizim sosisteki iddiamiz da kendi kizimdan basliyor. Nasil daha saglikli bir ürün çikartabiliriz diye çiktigimiz yolda su anda basariya ulastigimizi düsünüyorum, gelen talepler dogrultusunda. En büyük yönerge aslinda kizim oldu. Ürünlerimizde mesela likit olarak füme kullanmiyoruz, nisasta ve renklendirici kullanmiyoruz. Dolayisiyla dogal bir ürün ortaya çikartmaya çalisiyoruz. Bununla alakali da çok ciddi iddialarimiz var. Insanlarin hayatinda bir kere en azindan tüketmesini tavsiye ediyoruz sosis grubundaki ürünlerimizi. Zaten bir kere tükettiklerinde insanlar aradaki farki çok bariz bir sekilde anlayabileceklerdir. Hatta ve hatta kendileri de tüketmesinler, direk çocuklarina tükettirsinler ki gerçek yorumu onlardan alabilsinler” dedi.



“Kaliteli ürün, uygun fiyat”

Marka olarak en kaliteli ürünü en uygun fiyatla tüketiciyle bulusturmayi misyon edindiklerini kaydeden Burhan Sabanoglu, söyle konustu:

Türkiye genelinde su anda 150’den fazla noktada ürünümüz bulunuyor ve ayni zamanda internet satisimiz mevcut. Buralardan farkli kampanyalar yaparak, insanlarin daha kaliteli bir ürüne daha uygun fiyatta ulasmasini saglamaya çalisiyoruz. Mesela çogu firma tütsüleme grubunda kullandigi sey likit tütsü. Daha dogrusu suni bir tütsüleme. Biz Et Ala markasi olarak likit füme veya tütsü aromasi kullanmiyoruz. Bizim özel gelistirilmis oldugunuz makineler vesilesiyle biz tütsülemeyi makinayla ve dogal mese odunu ile yapiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA