Tasarruf Sistemiyle Altina Talep Artti

Kuyum sektörü ile mücevher sektörünün önemli firmalari, altin üreticileri Istanbul Jewelry Show fuarinda yer aliyor. Fuarda yastik alti altinlarin ekonomiye kazandirildigi sistem de tanitilirken, bu uygulama ile birlikte vatandaslarin bilinçlenerek altina talep gösterdigi belirtildi.

Tasarruf Sistemiyle Altina Talep Artti


Istanbul Jewelry Show 24-27 Mart tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi’nde gerçeklesiyor. Fuarda kuyum sektörü ile mücevher sektörünün önemli firmalari, altin üreticileri yer aliyor. Ayni zamanda fuarda yastik alti altinlarin ekonomiye kazandirildigi sistemin tanitimi da yapiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanligi tarafindan hazirlanan ve 1 Mart itibariyle uygulanmaya baslanan Kuyumcu Altin Degerleme Sistemi (KAD-SIS) vatandas tarafindan ilgi görüyor. Fuarda bulunan birçok firma altin tasarruf sistemini vatandaslara tanitiyor. ISGOLD Altin Rafinerisi Yönetim Kurulu Baskani Erdem Asik, altin tasarruf sistemiyle birlikte vatandasin bilinçlendigini belirterek, "Bu sistemle altina talep artti" dedi.



Erdem Asik, fuarin pandemiden dolayi birkaç yil düzenlenemedigini belirterek, özellikle yabanci katilimcilarin büyük ilgisiyle karsi karsiya olduklarini aktardi. Borsa Istanbul rafinerileri listesinde yer aldiklarini ifade eden Asik, "Altin ve gümüs rafinasyonu, kare kodlu gram altin ve gümüs üretimi yapiyoruz. Bu konuda madenler, bankalar ve diger is ortaklarimizla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yurt disindan gelen hurda altinlari isleyerek saf altin haline getiriyoruz" ifadelerini kullandi.

"Altin tasarruf sistemiyle birlikte vatandas bilinçlendi, altina talep artti"

Asik, "Devletimizin baslatmis oldugu altin tasarruf sistemiyle birlikte vatandas bilinçlendi, altina talep artti. Bu konuda vatandaslarimiz altinlarini sisteme dahil ediyorlar. Çok ciddi bir anlamda yastik alti altinlari ekonomiye kazandirilmasina yardimci olmaya devam ediyoruz. Umut ediyoruz ki yil sonuna kadar devletimizin bize vermis oldugu politikalarla birlikte daha da etkin bir sekilde altinlari ekonomiye kazandirmayi istiyoruz" dedi.



"Bankalar altin tasarruf sistemi konusunda bilgilendirme yapiyor"

Anlasmali olduklari banka subelerinde altin degerleme uzmanlariyla birlikte çalistiklarini vurgulayan Asik, "Banka kendi subelerindeki müsterilerine altin tasarruf sistemi konusunda bilgilendirme yapiyor. Bu konuda sürekli olarak altin toplama islemi yapiyoruz. Noktalarla ilgili rakamlar çok ciddi boyutlarda yer aliyor. Su an günlük olarak 15 kilogram civarinda altin topladigimizi söyleyebilirim" seklinde konustu.



Sistemin vatandasa net bir sekilde anlatildigini belirten Asik, vatandaslarin da sistemi net bir sekilde anladigini aktardi. Asik, "Ukrayna-Rusya savasi vatandaslar üzerinde elbet bir engel olusturuyor" açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA