Minik Yürekler Çanakkale Sehitlerini Andi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi Müdürlügü is birligiyle Çanakkale Zaferinin 107. Yil dönümü kutlamalari kapsaminda koruma ve bakim altinda kalan 7-12 yas grubu çocuklar tarafindan hazirlanan anma programi gerçeklestirildi.

Minik Yürekler Çanakkale Sehitlerini Andi
ETÜ Yasam Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Erzurum Valisi Okay Memis ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’in yani sira sehrin idari, askeri ve yargi erkani ile çok sayida akademik personel ve vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan programin açilis konusmasini yapmak üzere kürsüye çikan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas: “Çanakkale Tabyalari bizim kurtulus mücadelemizin en büyük sembollerindendir. Kurumuzda kalan çocuklarimizin bu bilinçle yetismesi açisindan ögretmenlerimiz basta olmak üzere tüm personelimiz ellerinden gelen tüm çabayi gösteriyor. Bu dogrultuda ögretmenlerimiz ve çocuklarimiz 18 Mart Gününde Çanakkale Zaferinin 107. yil dönümü münasebetiyle anlamli bir etkinlik gerçeklestirdi. Biz de bu güzel gösteriyi sehrimizle tekrar paylasmak istedik. Bu duygu ve düsüncelerle bizlere her daim destek olan Valimiz basta olmak üzere, gösterimiz için ETÜ’nün tüm imkanlarini bizlere sunan rektörümüze ve emegi geçen herkese tesekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” diye konustu.

Rektör Çakmak: "Çocuklarimizin Basarisini Sizlerle Paylasmak Istedik"

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas’in ardindan kürsüye çikan Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak ise böylesine anlamli bir programa ev sahipligi yapmaktan duydugu mutlugu dile getirerek: “Bu programin ilki Nenehatun Çocuk Evlerinde gerçeklestirilmisti. Bizler de programi çok begendik ve kapsamini genisleterek çocuklarimizin basarisini sizlerle paylasmak istedik. Bu vesileyle etkinligimizin kahramanlari olan Nenehatun Çocuk Evlerinde kalan çocuklarimizi ve kiymetli ögretmenlerini gönülden kutluyor, etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.

Program, ETÜ Gelin Pasa Cami Imami Hikmetullah Dogan’in Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan çocuklar tarafindan hazirlanan tiyatro gösterilerinin sergilenmesi ve Bayrak siirlerinin okunmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA