Istanbul Merkezli Siber Dolandiricilik Sorusturmasinda 13 Kisi Tutuklandi

Kendilerini kamu görevlisi, banka, sigorta ya da kredi kurumlarinin çalisani olarak tanitarak dolandiricilik yaptigi belirlenen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 47 süpheliden 13’ü tutuklandi.

Istanbul Merkezli Siber Dolandiricilik Sorusturmasinda 13 Kisi Tutuklandi
Istanbul Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda, farkli yöntemler kullanarak vatandaslari dolandirdigi ve haksiz kazanç elde ettigi belirlenen 49 kisiden olusan suç örgütüne yönelik 18 Mart’ta 12 ilde es zamanli operasyon düzenlemis, baskinlarda 47 kisi yakalanmisti. Yaklasik 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan yapilan operasyon kapsaminda, sürekli yöntem ve adres degistirerek izlerini kaybettirmeye çalistigi, yabanci uyruklu kisiler üzerine kayitli telefon hatlari, kimlikler ve araçlari kullandiklari, hesaplara gönderilen paralarin takibini zorlastirmak için de kripto para yöntemlerini devreye soktuklari tespit edilen suç örgütü üyelerinin emniyetteki ifade islemleri tamamlandi.

Farkli yöntemlerle planladiklari 9 eylemin 6’sinda magdurlardan toplamda 4 milyon lira haksiz kazanç elde edildigi belirlenen zanlilar, adliyeye sevk edildi. Adli makamlara sevk edilen süphelilerden 25’i savcilik talimatlari dogrultusunda ifadelerinin ardindan serbest birakildi. 11 kisi hakkinda “Adli Kontrol Hükümleri” uygulanirken, Sanliurfa’da bulunan ve ülke genelinde gerçeklesen çok sayida dolandiricilik eyleminde para trafigini saglayan örgüt lideri C. Y., hesap temini saglayan ve yöneten Istanbul sorumlusu M. S., yine Sanliurfa’da bulunan ve paralarin sebekenin üst yöneticilerine aktarilmasini saglayan saha sorumlusu Y.Y., eylemlerde Edirne’de bulunan çok sayida vatandasin dolandirilmasini saglayan sebekenin Edirne sorumlusu S. Ç. ile magdur sahislardan gelen paralarin aklanmasi ve bankalar üzerinden çekilmesini saglayan toplam 13 süpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kaynak: İHA