Gençler Mehmet Akif Ersoy'u Torunundan Dinledi

Istiklal Marsi’nin kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programi kapsaminda Mili Sair’in torunu Selma Argon Ersoy, gençlerle bir araya geldi. Dedesinin birçok yönünü gençlerle paylasan Ersoy, “Büyük bir onurla onun soyadini tasiyorum. O hepimizin dedesi” dedi.

Gençler Mehmet Akif Ersoy'u Torunundan Dinledi
Mehmet Âkif Ersoy’u anmak ve Istiklâl Marsi’nin anlam ve önemine vurgu yapmak üzere Dogus Üniversitesi Türk Dili ve Inkilap Tarihi Birimi tarafindan üniversitenin Dudullu yerleskesinde bir anma programi gerçeklestirildi.

"Dedem Mehmet Âkif Ersoy" baslikli programin onur konugu olarak Mehmet Âkif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, gençlerle bir araya geldi. 2022 yili için belirlenen "Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet" temasi çerçevesinde düzenlenen programa Dogus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Yildiz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Insan ve Toplum Bilimleri Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Dogan da katilim gösterdi.

Mehmet Akif Ersoy hepimizin dedesi

Gençlerle bir araya gelen Selma Argon Ersoy, “Her gittigim yerde her yastan gençlerle bir arada olmak benim için çok mutluluk verici bir sey. Gençler ilgiyle dinliyorlar. Bu çok güzel bir duygu. Mehmet Akif Ersoy çok farkli bir insan ve bunlari gençlerle paylasmak çok güzel. Onun torunu olmak basli basina sorumluluk istiyor ve çok onur verici. Allah yolundan, peygamber yolundan ayrilmamis, dogru bildigi yoldan asla kimse için dönmemis, kendisi için hiç bir sey istemeden ailesini arkada birakacak kadar vatanina-milletine- bayragina bagli bir insan. Büyük bir onurla onun soyadini tasiyorum. O hepimizin dedesi” dedi.



“Dedem önce yasayip sonra siir yazan biriydi”

Milli Sair ‘in Türk milletine armagan ettigi Istiklal Marsi ile ilgili de konusan Ersoy, “Istiklal Marsi’nin degistirilmek istendigi ona söylenince hasta yataginda ‘Allah bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin. Onu simdi ben dahi yazamam. Çünkü onu yazmak için o günleri yasamak lazim. Bu milletin o günleri bir daha yasamasini istemem’ diyor. Dedem önce yasayip, sonra siir yazan biri. Ilham bekleyerek degil, yasadiklarini siir yazmis. O nedenle Safahat bir belgeseldir derim her zaman” diye konustu.



“Çanakkale Sehitlerine siirini gönül gözüyle yazdi”

Kurtulus savasinin da simge isimlerinden olan Mehmet Akif Ersoy’un, Çanakkale Sehitlerine siirinin bir destan oldugunu belirten Ersoy, “ O siir de bir daha yazilmasin. Dedem orada olmadigi halde gönül gözüyle görüp, yazan bir sair. Çünkü o çok hassas bir insan. Ruhu Çanakkale’de. O siir de fevkalade bir siir. Bana hep en çok hangi siirini sevdigim sorulur. Ayirt edemem ki. Siirlerin hepsi baska bir hikâye. Her birinin ayri bir degeri var” diyerek sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA