'Gelenekten Gelecege Nefes' Sanatseverlerle Bulustu

“Gelenekten Gelecege Nefes” sanat sergisi ile Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi Tiyatro Ekibinin hazirladigi “Yunus Emre: Bugday Tanesi” adli oyun, Balikesir’de sanatseverlerle bulustu.

'Gelenekten Gelecege Nefes'  Sanatseverlerle Bulustu
Türkiye Kadin Aile ve Gençlik Merkezi Istanbul Subesi ile Istanbul Gönüllü Koordinatörlügünün organize ettigi Balikesir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirilen “Gelenekten Gelecege Nefes” sanat sergisi ile Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi Tiyatro Ekibinin hazirladigi “Yunus Emre: Bugday Tanesi” adli oyun, Balikesir’de sanatseverlerle bulustu.

Ögrencilerin atölye çalismalarindan; mozaik, ebru, kati’ sanati, hat, tezhip ve minyatür türlerindeki eserler katilimcilarin begenisine sunuldu. TBMM Baskani Mustafa Sentop’un esi Sabriye Sentop’un da modern resimde Ortaköy’de Tan Vakti, Masumiyet ve Veda adli eserleri yer aldi. Sentop’a; Balikesir Valisi Hasan Sildak’in esi Fatma Nur Sildak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in esi Mehtap Yilmaz eslik etti. Serginin ardindan Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi Tiyatro Ekibinin hazirladigi “Yunus Emre: Bugday Tanesi” adli oyun sahnelendi. Türk Dili ve Kültürü’nün en önemli kisilerinden Mutasavvif Sair Yunus Emre’nin hayatindan kesitlerin yer verildigi oyunda Sair Yunus Emre’nin beyitleri de okundu. Tiyatro oyununun ardindan heyet; Çamlik Camisi, Balikesir Il Müftülügü, Karesi Atatürk Evi ve BALMEK kurslarini ziyaret etti.
Kaynak: İHA