Biden Açiklamasi 'Çabalarimizi Arttirmali Ve Yardimlar Konusunda Ukrayna Ile Koordineli Çalismaliyiz'

ABD Baskani Joe Biden, Polonya Devlet Baskani Andrzej Duda ile Polonya’nin Rzeszow sehrinde bir araya gelerek, “Çabalarimizi arttirmali ve yardimlar konusunda Ukrayna ile koordineli çalismaliyiz” dedi.

Biden Açiklamasi 'Çabalarimizi Arttirmali Ve Yardimlar Konusunda Ukrayna Ile Koordineli Çalismaliyiz'
ABD Baskani Joe Biden, Polonya’da 2 gün sürecek ziyaretine basladi.

Polonya’nin Rzeszow sehrine yerel saatle 14.00’da inen ABD Baskani Biden öncelikle Rzeszow sehrindeki Amerikali askerlerin de bulundugu askeri üssü ziyaret etti. Askeri üstte Amerikali askerlere hitap eden Biden, "Fedakarliginiz için, burada oldugunuz için ve hizmetleriniz için sizlere tesekkür ederim" dedi.

Daha sonra Polonya Devlet Baskani Andrzej Duda ve ABD Baskani Biden, Ukraynali siginmacilara yardim ulastiran sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle birlikte kameralar karsisina geçti.

“Insanlik krizini görmek için buraya geldim”

ABD Baskani Biden konusmasinda, "Rusya’nin Ukrayna’da sebep oldugu insanlik krizini görmek için buraya geldim" dedi.

Ukrayna’ya gidip durumu yerinde göremeyecegi için üzgün oldugunu aktaran Biden, "Siniri geçmeme izin vermiyorlar, sanirim haklilar" ifadelerini kullandi.

Biden, 10 milyon insanin evlerini terk etmek zorunda kaldigini, 4 milyona yakin kisinin baska ülkelere kaçtigini ve 12 milyon kisinin yardima ihtiyaç duydugunun altini çizerek, savasin en büyük zararinin sivillere oldugunu ve binlerce sivilin ölümüne yol açildigini belirtti.

Ukrayna’nin Mariupol sehri gibi sehirlerde sivillerin çok acil yardima ihtiyaci oldugunu söyleyen Biden, "Bu hayal edilemez bir durum, bu tarz durumlari korku filmlerinde görürdük" ifadelerini kullandi.

"Çabalarimizi arttirmali ve yardimlar konusunda Ukrayna hükümeti ile koordineli çalismaliyiz"

Biden konusmasinda, "Çabalarimizi arttirmali ve yardimlar konusunda Ukrayna hükümeti ile koordineli çalismaliyiz, onlar neye ihtiyaçlari oldugunu biliyorlar" sözleri ile Ukraynalilarin gösterdikleri direnis nedeniyle herkesin sasirmis olabilecegini sözlerine ekledi.

Polonya Devlet Baskani Andrzej Duda ise ABD Baskani Biden’in Polonya’da bulunmasinin verilen büyük destegin bir isareti oldugunu belirterek, "Sayin baskan, Polonya için burada bulunmaniz ABD’nin ve NATO’nun desteginin bir göstergesi, Polonya ile ABD arasindaki büyük dostlugun da bir isaretidir. Bu ziyaret sadece ikili iliskilerimizi degil, Polonya’nin güvenligini de önemsediginize dair desteginizin önemli bir kanitidir" dedi.

Kaynak: İHA