Ali Yenidogan, Izmir Serbest Muhasebeci Ve Mali Müsavirler Odasina Talip

Izmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Degisim Grubu Baskan Adayi Ali Yenidogan, nispi temsil anlayisiyla alt kurullari da oda yönetimine kazandiracaklarini, seffaf ve katilimci bir yönetim anlayisiyla hareket edeceklerini belirterek “Demokratik ve dinamik bir yönetim anlayisini saglayacagiz” dedi.

Ali Yenidogan, Izmir Serbest Muhasebeci Ve Mali Müsavirler Odasina Talip
1985 yilinda Izmir’de kendi ofisini kurdugunu belirten Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavir Ali Yenidogan, meslekte 41 yilda elde ettigi deneyim ve bilgi birikiminin isiginda mesleki örgütlenmenin gücüne de inanarak oda bünyesinde çesitli kademelerde görev yaptigini kaydetti.

Serbest muhasebeci ve mali müsavirlerin sorunlarini yakindan takip ettigini ve çözüm için artik degisim zamaninin geldigini vurgulayan Yenidogan, “Birlikte yönetim ve demokrasi vurgusuyla sorunlara kalici çözümler saglamak için yola çiktim. Meslektaslarimin sorunlarini yakindan takip ediyorum. Sorunlarin çözümü ve sesimizin duyulmasi için artik yeni bir yönetim anlayisinin göreve gelmesi gerektigini düsünüyorum. Meslektaslarim sorunlarini bireysel olarak çözmeye çalisiyor; kendilerine bir muhatap bulmakta zorlaniyorlar. Ben ve ekibim, pandemi ve yasanan deprem felaketiyle birlikte artik iyice su yüzüne çikan, kemiklesmis sorunlarin çözümü için adayiz” diye konustu.



“Sorunlara kalici çözümler”

Deneyimlerini odanin gelisimi için kullanmak istedigini belirten Ali Yenidogan, “Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasinda alt kurullarda görev yaptim, sekreterlik görevini yürüttüm. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler ve Yeminli Mali Müsavirler Odalari Birligi (TÜRMOB) denetleme kurulu üyeliginde de bulundum. Oda su anda, meslektaslarimin sorunlarina çözüm üreten bir yapi olmaktan uzak. Meslegi ve sorunlarini iyi taniyan biri olarak egitimler, yardim kampanyalari, sportif faaliyetler ve farkli etkinliklerin içinde yer almaya devam ettim ve ediyorum. Su anda Izmir ve ilçelerinde 8 bin 700 civarinda oda üyesi bulunuyor. Ilçelerdeki arkadaslarimizla da iletisim halindeyiz. Onlarin da yaninda oldugumuzu hissettirmek istiyoruz. Önümüzde önemli bir süreç var. Odamizin genel kurulu, baskan adayini ve yönetim kadrolarini seçecek. Kismetse meslektaslarimizin da takdiriyle 14 -15 Mayis tarihinde seçimlerden zaferle çikmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz” sözlerine yer verdi.

“Üyelerin her zaman yaninda olacagiz”

Oda üyelerinin her zaman yaninda olduklarini hissettireceklerini ve sorunlarini üst mevkilere tasiyarak çözüm arayisi içinde olacaklarini kaydeden Baskan Adayi Ali Yenidogan sözlerine söyle devam etti: “Öncelikli olarak yönetim anlayisini degistirecegiz ve katilimci bir yönetim sistemi olusturaagiz. Oda meclisini genisletecegiz ve daha seffaf bir yapiya kavusturacagiz. Diger gruplardan seçilen delegeleri ve grup idarecilerine yer verecegiz. Toplantilarin canli yayinlanmasi saglayip daha kontrollü bir sekilde kararlar alacagiz. Yönetime geldigimizde kurumlarla diyalog ve iletisim baglarimizi güçlendirecegiz. Gerek kamudakiler, sivil toplum kuruluslari, sanayiciler, meslek örgütleri, gerekse de diger tüm paydaslarimizla isbirligi ve iletisimlerimizi güçlendirmek için bir yol haritasi belirleyecegiz. Izmir’de yasanan deprem ve pandemi benzeri sikintilardan üyelerimizin daha az etkilenmeleri için bir kriz masasi olusturacagiz. Çözüm odakli ve hizli bir sekilde gerekli yardimlari gerçeklestirecegiz. Bir diger önemli konu da oda personelinin daha kurumsal bir yapida ve profesyonel ekiplerden olusmasini saglamak. Grubumuzun anlayisi, huzur haklari giderlerini azaltmak ve buradan yapilacak tasarrufla üyelerimizin ihtiyaç duyduklari alanlarda çözüm odakli çalismalarda kullanmaktan yana olacaktir.”

“Mesleki sayginligimizi artiracagiz”

Mesleki anlamda gerek bakanliklar gerekse de müsterilerin taleplerinin giderek arttigini ve ana hizmetlerini yapmakta sikinti yasadiklarini söyleyen Izmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskan Adayi Ali Yenidogan, “Meslegin sayginliginin geri gelmesi gerekir. Yeterince örgütlü olmadigimizdan sesimizi duyuramiyoruz. Üzerimize her geçen gün farkli sorumluluklar da yükleniyor. Bu islerden ek ödenek almakta da zorlaniyoruz. Bu durum, ancak kurumlar arasi diyalogla çözülebilir. Ayrica, bu isin siki bir sekilde takip edilmesi gerekmektedir. Meslektaslarimizin müsteriyle karsi karsiya gelmemesi için bir üst yapinin bu konuda belirleyici rol oynamasi lazim. Meslege her geçen yil kadin meslektaslarimiz da katiliyor. Bu sayinin artmasini da memnuniyetle karsiliyorum. Meslekte ruhsat almak için 3 yil staj zorunlulugu var. Sonrasinda ruhsat almak için de 10 bin TL’lik bir ücret ödemesi gerekiyor. Meslek mensubunun bu ücretin yarisini pesin, diger yarisini da ofis açtigi zaman ödemesi için TÜRMOB ile iletisim haline olacagiz. Bir diger konu da, kamuda ve özel sektörde bordrolu olarak çalisan mali müsavirlerden farkli aidat aliniyor. Esitlik ilkesi içinde bu soruna da çözüm saglamak istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde zor günler yasayan meslektaslarimiz o kadar emeklerine karsilik gerekli degeri göremediklerine çok üzüldüm. Bunlari yasamamak ve yasatmamak bizim en temel islerimizden olacak” dedi.



“Fiyat istikrari saglayacagiz”

Izmir’de üye sayisi olarak iyi bir konumda olduklarini vurgulayan Ali Yenidogan, sunlari söyledi: “Dolayli çalisanlari da hesaba katarsak ortalama 35 bin kisiye yakin bir meslek çalisani söz konusu. Bu önemli bir güç. Bu gücü TÜRMOB’da daha etkili bir sekilde hissettirmek istiyoruz. Derdimizi anlatabilen bir oda olacagiz. Kendi futbol ve antrenörlük geçmisime de dayanarak söyledigim gibi ’tam saha pres’ yapacagiz. Böylece sektörün sorunlarina ve haksiz rekabete karsi bir durus sergileyecegiz. Hazine ve Maliye Bakanliginin TÜRMOB ile e -birlik online sistemine göre bir fiyat birligi ve istikrarinin olmasi için gerekli denetlemeleri yapacagiz. Odamizdan uzaklasan üyeleri yeniden kazanabilmek için onlarla temas halinde olacagiz. Dinamik ve üye odakli bir yönetimle çalisacagiz. Meslektaslarimizin hukuki süreçlerinde de kurumsal avukatlarimizla yanlarinda oldugumuz hissettirecegiz.”

Ali Yenidogan kimdir?

Ali Yenidogan, Izmir Buca 1963 dogumlu. Izmir Ticaret Lisesini bitirip, Anadolu Üniversitesi Isletme Fakültesinde yüksek ögrenimini tamamladi.

Mali Müsavirler Muhasebeciler Birligi Derneginin (MMMB) 1996-1997’de Izmir sube yönetim kurulu üyeligi ve onur kurulu üyeligini yapti. Izmir Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasinin (IZSMMMO) 1998-2000 dönemi sosyal ve kültürel etkinlikler komite baskanligi ve 2000-2002 döneminde Çankaya semt temsilciligi görevlerinde bulundu. IZSMMMO’nun 200 -2004 dönemi oda sekreterligini yapti. Ilk nispi temsil yöntemiyle yapilan seçimli genel kuruldan seçilerek 2010-2016 yillarinda iki dönem oda yönetim kurulu üyeligi görevlerinde bulundu. 2016-2019 dönemindeki seçimlerde TÜRMOB Denetleme Kurulu Üyeligine seçilerek 20 günlük baskanlik dahil bir dönem görevinde bulundu. 1985 yilinda açmis oldugu ofisinde halen serbest muhasebeci ve mali müsavir olarak mesleki faaliyetini sürdürüyor. 2015 yilinda Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurumundan "Bagimsiz Denetçi" belgesi aldi. Çesitli sivil toplum kuruluslarinda ve spor kulüplerinde görevler aldi. Yenidogan, evli ve meslek mensubu bir kiz babasi.
Kaynak: İHA