25 Milyon TL Yatirim Yapti, Stokçu Fabrikalar Yüzünden Ürün Bulamiyor

Diyarbakir’da 30 yila askindir tatli sektöründe nam salan Hacibaba Pastaneleri, pandemi sürecinde 25 milyon TL yatirim ile 8 sube 2 fabrika daha açti. Ürünlere gelen zamlari kabul etmelerine ragmen stokçu fabrikalardan ürün bulamadigini ileri sürdü.

25 Milyon TL Yatirim Yapti, Stokçu Fabrikalar Yüzünden Ürün Bulamiyor
Diyarbakir, Istanbul ve Mardin’de pandemi süresince 25 milyon TL daha yatirim yaparak 8 sube 2 fabrika açarak yüzlerce istihdam saglayan Hacibaba Pastaneleri, stokçu fabrikalarin ürün satmamasindan kaynakli üretim azaldi. Satislara yetismeye çalistiklarini söyleyen Hacibaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Baskani Yilmaz Elaldi, zamlara ragmen tatli çikartmaya devam ettigini, fakat yag, seker ve un gibi ürünleri bulamadiklarini, stokçu fabrikalarin kapilarindan geri döndüklerini kaydetti.



"Issizlik yoktur is begenmemezlik vardir"

2021 yilinda Türkiye’de tatlicilik sektörü olarak 8 sube 2 tane fabrika kurduklarini hatirlatan Elaldi, "Istanbul, Diyarbakir ve Mardin olmak üzere sahaya 25 milyonluk yatirim yaptik. Elaman sikintisi 30 yildir çekiyoruz. Her zaman diyorum issizlik yoktur is begenmemezlik vardir ama bunlari geçtik artik ürün bulamiyoruz. Eskiden ürünü uygunu satabilmek için yüklü miktarlarda hesapli mal alirdik. Simdi birakin hesapli mal almayi ürün bulamiyoruz, zami kabul ettik yag, seker bulamiyoruz. Fabrikalara dönüyoruz bu toptanci ve market isi degil. Fabrikalar mal vermiyor, hiçbir sonucu varamiyoruz. Devletimizin bu isin üzerine gitmesini ve büyük fabrikalara baski, laf veya cezalarla gibi nasil olacaksa fabrikalara yönelmeleri lazim. Firsatçilik ve stokçuluk dinimizce de haram uygulama, ama son zamanlarda fabrikalarin bize yaptigi bir zulümdür, devletle bir ilgisi olmayabilir. Bunu genelde büyük sanayi fabrikalarinin uyguladigi taktik olarak görüyoruz, ürünler 3 kat olmus. Seker 280 TL’den 710 TL’ye, yag 282 TL’den 750 TL bahsi ediyorlar ama yok diyorlar. Pasta için 210 TL’ye aldigimiz unlarda 750 TL’den bahsediyorlar ama halada fiyat verende yok” dedi.

Kaynak: İHA