Rusya, Üzerinde Z Harfi Yazan Soyuz Roketini Uzaya Gönderdi

Rusya Federal Uzay Ajansi (Roscosmos), Rusya’nin Arhangelsk Bölgesi’ndeki Plesetsk Uzay Üssü’nden Rus ordusu için üzerinde Rusya’nin Ukrayna operasyonlarinda kullandigi Z harfi yazili Soyuz 2.1a roketini uzaya gönderdi.

Rusya, Üzerinde Z Harfi Yazan Soyuz Roketini Uzaya Gönderdi
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinda Rus ordusunun kullandigi tüm araçlarin üzerinde yazan Z harfi hala tartisilmaya devam ederken, Rusya ise bu harfi propaganda araci olarak kullanmaya devam ediyor. Rusya Federal Uzay Ajansi (Roscosmos) tarafindan, Rusya’nin Arhangelsk Bölgesi’ndeki Plesetsk Uzay Üssü’nden, Rusya ordusunu için Soyuz 2.1a roketi firlatildi. Plesetsk Uzay Üssü’nde roket firlatilmadan önce ise kisa bir tören düzenlenirken, Roscosmos Baskani Dmitriy Rogozin’in de izledigi firlatmada, Soyuz 2.1a roketinin üzerine Rus birliklerinin Ukrayna’daki operasyonlar sirasinda kullandigi "Z" harfi yazildi. Böylelikle Rusya, Ukrayna’daki operasyonlarina dair sembolünü uzaya tasimis oldu.

Kuzey Denizi Rotasi bölgesindeki deniz gemileri ve kesif uçaklari arasinda iletisim kurulmasi maksadiyla gönderilen roketin uzaydaki yörüngesine oturmasinin ardindan faaliyetine baslayacagi belirtildi. Roscosmos tarafindan gönderilen uydu ile Sibirya ve Uzak Dogu arasinda da ticari iletisim faaliyetlerin yürütülmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA