Ayvalik Belediyesi'nden Çalisanlara Ek Protokol

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Belediyesi’yle Belediye-is Sendikasi Balikesir Subesi arasinda yeni yilin ilk aylarinda baslayan ve artan bir seyir izleyen enflasyona karsi ek protokol imzalandi. Belediye kadrolu ve Güzel Ayvalik sirketinde çalisan 730 isçiyi ilgilendiren artisin ardindan çalisanlarin maaslarina önemli bir destek saglandigini vurgulayan Belediye-is Sendikasi Balikesir Sube Baskani Yüksel Özden, defalarca degisen gida ve emtia fiyatlarina yetismenin mümkün olmadigini söyledi.

Ayvalik Belediyesi'nden Çalisanlara Ek Protokol
Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin ile bir araya geldiklerini ve çalisanlarin maaslarina katki saglayacak olan bir artisin saglandigini dile getiren Yüksel Özden, “Yillik enflasyon yüzde 50’lerin üzerine çikacak, akaryakit giderleri dörde katlandi, elektrik ve su faturalari el yakiyor. Ocak ayinda imzaladigimiz toplu sözlesmenin daha dumani tüterken, yüksek enflasyon maaslari eritti. Sag olsun belediye baskanimiz ile bir araya geldik. Çalisanlarina sahip çikti, onlarin bir nebze de olsun nefes almalarini saglayacak bütçelerine katki koyacak bir ek protokole imza attik” dedi.

Ayvalik için gecesini gündüzüne katan, gerektiginde 24 saat araliksiz alin teri döken isçilerin emeklerinin karsiligini aldigini belirten Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “2019 yilinin Nisan ayinda görevi devraldigimizda 300 milyon liralik borç yükünü kucagimizda bulduk. Bugün artik gelir gider dengesinde, gelirler lehine artisi saglandik. Gögsümüzü gererek toplu sözlesmeler yapabiliyoruz. Çalisanlarin maaslarini zamaninda aldigi, emekli olan isçilerin tazminatlarinin gününde yatirildigi, piyasaya olan borçlarin gününde ödendigi güvenilir bir belediye konumuna geldik. Yeni yil ile birlikte yüksek enflasyon hemen her kesimde çalisan emekçileri canindan bezdirdi. Yüksek faturalari ödemekte zorlaniyorlar. Bu zorlu süreçte biz de onlara destek olmak için, bütçelerini bir nebze de olsa rahatlatacak katki sagladik. Ek protokol ile çalisanlarimizin maaslarinda artis gerçeklestirdik” dedi.

Kaynak: İHA