AFAD'in Tasra Teskilati Personelinin Toplu Tasima Hizmetlerinden Ücretsiz Yararlanmasina Iliskin Karar Resmi Gazete'de

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi’nin (AFAD) tasra teskilati personelinin toplu tasima hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakki saglanmasina iliskin Cumhurbaskani Karari Resmi Gazete’de yayimlandi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi’nin (AFAD) tasra teskilati personeline toplu tasima hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakki saglanmasina iliskin Cumhurbaskani Karari Resmi Gazete’de yayimlandi. Buna göre kararda, kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarina yönelik mali ve sosyal haklara iliskin 2022 ve 2023 yillarini kapsayan 6. dönem toplu sözlesme kapsaminda, AFAD’in tasra teskilati personelinin resmi üniformali bulunduklari sürece toplu tasima araçlarindan ücretsiz yararlanmalarina iliskin düzenleme yer aldi.

Ayrica kararda, AFAD’in tasra teskilatinda istihdam edilen, arama kurtarma hizmetlerinde görev alan resmi üniformali; arama ve kurtarma teknisyeni, afet ve acil durum arama ve kurtarma birlik personeli ile il afet ve acil durum arama ve kurtarma ekibi personeli, belediyeler ve bagli kuruluslari ile bunlarin kurduklari birlik, müessese, isletme ve sirketlerce yürütülen toplu tasima hizmetlerinden 31 Aralik 2023 tarihine kadar ücretsiz yararlanabilecek.
Kaynak: İHA