Izmir'de 6 Bin 35 Adet Fidan Toprakla Bulustu

Izmir’de 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi kapsaminda 6 bin 35 adet fidan toprakla bulusturuldu.

Izmir'de 6 Bin 35 Adet Fidan Toprakla Bulustu
Izmir Orman Bölge Müdürlügü, 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda fidan dikim etkinligi gerçeklestirdi. Bornova ilçesi Evka 3 Mahallesi yakinlarinda düzenlenen etkinlige Izmir Vali Yardimcisi Mustafa Yildiz, Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, sivil toplu kuruluslarinin üyeleri, siyasi parti temsilcileri, orman köylüleri, ögrenciler ve yüzlerce vatandas katildi.



“Topraklarin bos kalmamasi için agaçlandirmalarimizi yapiyoruz”

Törende konusan Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, “Dünya genelinde ormanlarin faydalari konusunda toplumlari bilgilendirmek ve doga bilincini asilamak amaciyla Avrupa Tarim Federasyonu ve Birlesmis Milletler Tarim ve Gida Organizasyonu, 21 Mart tarihini Ormancilik Günü ve Haftasi olarak ilan etmisti. Bütün dünyada bu hafta Ormancilik Haftasi olarak kutlaniyor. Türkiye, agaçlandirma bakimindan Avrupa’da birinci, Dünya’da ise dördüncüdür. Orman varligini artiran ülkeler arasinda da Avrupa’da birinci, Dünya’da da altincidir. Türkiye’de ve Izmir’de topraklarin bos kalmamasi için agaçlandirmalarimizi yapiyoruz. Bugün de burada 6 bin 35 adet fidani toprakla bulusturacagiz” dedi.

Derince’nin konusmasinin ardindan ögrenciler, orman ve agaç konulu siirlerini okudu. Ardindan 6 bin 35 adet fidan, 40 dekar alanda toprakla bulusturuldu.
Kaynak: İHA