Van Büyüksehir Belediyesi'nin Karla Mücadelesi Sürüyor

Van’da kar yagisi ve tipi nedeniyle Büyüksehir Belediyesi karla mücadele ekipleri 7/24 çalisiyor. Kent merkezinde gece boyu küreme-tuzlama çalismasi yapilirken, kirsalda ise hasta kurtarma, yola düsen çiglarin temizlenmesi ve kapali yollarin açilmasi için yogun bir çalisma yürütüldü.

Van Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi koordinasyonunda 300 is makinasi ve 700 personel ile 6 bin kilometrelik yol aginda 7 gün 24 saat karla mücadele ediliyor. Olasi magduriyetlerin önüne geçmek için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalisan ekipler, bir yandan karla mücadele ederken, bir yandan da hasta kurtarma ve kapali yollarin açilmasi için var gücüyle çalisiyor. Kentte mevsim normallerinin altinda seyreden hava sicakligi yogun kar yagisi ve tipiye neden oldu. Kar yagisi ile birlikte çalisma baslatan Büyüksehir Belediyesi ekipleri, Özalp, Çaldiran, Çatak ve Gürpinar ilçelerinde hasta kurtarmaya giderken yolda mahsur kalan 112 ekiplerinin yardimina kostu.

“Baskale’de çig düsen mahalle yolu ulasima açildi”

Ayrica Baskale ilçesi Sualti Mahalle yolunda 4 farkli noktaya düsen çiglarin temizlenmesi için yapilan çalismalar tamamlanarak, mahalle yolu tekrar ulasima açildi. Is makinalarinin boyunu asan karda yapilan zorlu çalisma 4 gün sürdü. Kentte kar yagisi devam ederken, 13 ilçede ekipler karla mücadelesini araliksiz bir sekilde sürdürüyor.

Öte yandan kar yagisi ve tipi nedeniyle kapanan 137 mahalle ve bu mahallelere bagli 181 mezra yolunun açilmasi için ise çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA