Rize-Artvin Havalimani Terminal Binasinin Iç Mimarisi Dikkat Çekiyor

Yapimi süren ve Türkiye’nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimani olacak olan Rize-Artvin Havalimani’nin terminal binasindaki çalismalar sürüyor.

Rize-Artvin Havalimani Terminal Binasinin Iç Mimarisi Dikkat Çekiyor
3 Nisan 2017’de temeli atilan ve 100 milyon ton tas kullanilarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasinin ardindan yöre mimarili terminal binalari ile çay bardagi kulesi ve çay yapragi seklindeki giris taki da tamamlandi. Nisan’da test uçuslarinin olacagi Rize-Artvin havalimanin terminal binasindaki çalismalar devam ediyor.

Ordu-Giresun Havalimani’nin ardindan deniz dolgusuna yapilacak Türkiye’deki ve Karadeniz Bölgesi’ndeki 2. havalimani olma özelligine sahip olacak Rize-Artvin Havalimani projesinin insaat çalismalari hiz kesmeden devam ediyor.

Altyapi insaatinda pist, taksi yollari imalati tamamlanan Rize-Artvin Havalimani’nda serit saha düzeltmeleri devam ederken çevre yolu imalatinda, tel örgü imalatinda, genel elektrik islerinde ise çalismalarda sona gelindi.

Öte yandan VOR istasyonu alt temel kurulumuna baslanarak, VOR istasyonu yakininda kurulacak olan hava seyri sefer istasyonu için de gerekli hazirliklar ve altyapi çalismasi devam ediyor.

Üst yapi insaatinda ise Havaalani Kurtarma ve Yanginla Mücadele binasi ile teknik blok kulede sona yaklasilan Rize-Artvin Havalimani’nda terminal binasinda ise çalismalar tamamlanma asamasina geldi. Terminal binasi içindeki Rize daglari görselli pano, yine Rize evlerini andiran iç dizayn görsellerinin kullanilmasi dikkat çekti.

Rize-Artvin Havalimani’nda üst çalismalari, çevre düzenlemelerine de baslanan projede peyzaj çalismalari devam ediyor. Dogu tarafindan baslayarak agaçlandirma çalismalari da sürüyor.
Kaynak: İHA