Plastik Baglari Çöpe Atmayip Pazar Çantasina Dönüstürüyor

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde yasayan insaatçi Murat Kiliç, tugla paletlerini baglamak için kullanilan atik plastik baglari isleyip çanta, hasir ve hamak yaparak hem ücretsiz dagitiyor hem de geri dönüsüme katkida bulunuyor.

Plastik Baglari Çöpe Atmayip Pazar Çantasina Dönüstürüyor
Kelkit ilçesinde yasayan insaatçi Murat Kiliç, insaatlarda tugla paletlerini baglamak için kullanilan plastik baglarin hem dogaya zarar vermemesi hem de ziyan olmamasi için el becerisini konusturarak takdir edilecek bir ise imza atti.

Yaptigi insaatlardan arta kalan plastik baglari toplayan daha sonra da evine götüren Kiliç, burada atik baglarla çanta, hasir ve hamak yapmaya basladi.

Yaptigi el isi ürünleri, es dost ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sekilde dagitan Murat Kiliç, plastik baglarin geri dönüsümünü de sagliyor.

Plastigin dogada bin yil çürümedigini ve bu durumun kendisini çok rahatsiz ettigini dile getiren Kiliç, insaattaki çalisanlarini da bu konuda uyardigini ve duyarli olmaya davet ettigini söyledi.



“Toprakta degil de vatandasin elinde olmasini istedim”

Plastik baglarin ziyan olmasinin kendisini çok rahatsiz ettigini ve topraga karisacagina vatandasin elinde olmasini tercih ettigini söyleyen Murat Kiliç, “Ben insaatçiyim, yap sat yapiyorum. Insaatta kullanilan palet iplerinin atilmasi, ziyan olmasi rahatsiz etti beni. Bunlari nasil degerlendirebilirim diye düsündüm. Aklima böyle bir sey geldi, ben tasarladim bir ustam yok acemi bir sekilde yapiyordum bunu. Hobi olarak basladim, usta olmadim ama zamanla kendimi gelistirdim. Bir plastigin dogada bin yil çürümedigini biliyorum ve bu beni çok rahatsiz ediyor. Bunlarin geri dönüsümünün olmasi lazim, neticede bunlarin hepsi milli bir servettir. Zamanla bu yaptigim çantalari ese dosta ve ihtiyaci olanlara ücretsiz sekilde dagitmaya basladim. Bunlar tugla paletlerinin, tuglalarin baglanmasinda kullanilan plastikler. Bunlarin bosa gitmemesi, bir ise yaramasi ve uzun ömürlü olmasindan dolayi bunlarin çöpte, toprakta degil de genel olarak vatandasin elinde olmasini istedim. Alisveris çantasi, piknik çantasi yapsin, çiçeklik olarak kullansin” dedi.

Sadece çanta yapmadigini ayni zamanda piknik hasirlari da yaptigini kaydeden Kiliç, “Ister üzerlerinde otururlar, ister ip baglayip hamak yaparlar. Bu malzemeleri, çalistigimiz insaatlarda arkadaslarima söylüyorum, hiçbirinin zayi edilmemesi için tembihte bulunup, toplayip bir araya getirip evime getirip isler ese dosta dagitirim” diye konustu.

Kaynak: İHA