Karadeniz'de Olusan Dev Dalgalar Sahil Bölgesini Yikip Geçti

Kastamonu’nun Cide ve Çatalzeytin ilçelerinde siddetli firtina sebebiyle 6 metreyi bulan dev dalgalar olustu. Dalgalarin dövdügü sahildeki kafe ile Cide-Bartin yolu ve Ginolu Balikçi Barinagi’nda hasar olustu.

Karadeniz'de Olusan Dev Dalgalar Sahil Bölgesini Yikip Geçti
Kastamonu’da birkaç gündür etkili olan yogun kar yagisinin ardindan saatteki hizi 60 kilometreyi asan firtina sebebiyle 5 metreyi bulan dev dalgalar, Cide ve Çatalzeytin ilçelerinde sahil seridinde hasara neden oldu. Cide’de sahili de asan dev dalgalar, Cide-Bartin karayolunu kum ve çakil ile doldurdu. Ayrica Çatalzeytin ilçesinde de dev dalgalar sahilde hasara yol açti. Sahilde istinat duvarini asan dalgalar, deniz kenarindaki iki kafeyi adeta dagitti.

Sahili asan dev dalgalar, Sinop-Kastamonu karayolunu da kum ve çakil ile doldurdu. Yola kadar olusan dalgalar sebebiyle ulasim kontrollü bir sekilde saglaniyor.

Öte yandan Çatalzeytin’de Ginola Balikçi Barinagi da denizde olusan dev dalgalardan nasibini aldi. Boyu 6 metreyi bulan dev dalgalar sebebiyle istinat duvarini asan dalgalar balikçi barinagindaki teknelere kadar ulasti. Cide ve Çatalzeytin ilçelerinde sahil bölgesinde bulunan isletmeciler korkulu anlar yasadi. Firtinanin birkaç gün daha devam etmesi beklenen bölgede belediye ekipleri kullanilamaz hale gelen kafenin çevresi ile göçük olusan yerlerde güvenlik önlemi aldi. Karadeniz’de olusan dalgalari görüntülemek isteyen bazi vatandaslar da dalgalardan nasibini alarak su içinde kaldi.

Çatalzeytin’de ikamet eden Ergun Usta, “Karadeniz’de yildiz poyraz estigi için deniz su anda sahlandi. Denizde olusan dev dalgalar sahilimizi dövmeye basladi.

Allah bizi felaketlerden korusun. Dev dalgalar sahilden tasarak yola kadar geldi. Yolu bozdu, sahildeki kafelere de zarar verdi. Dalgalarin tasidigi kum, tas gibi malzemeler Sinop- Kastamonu yoluna tasindi. Çatalzeytin sahili ne yazik ki dalgalarin hismina ugruyor. Sinop-Kastamonu yolunda araçlar ilerleyemiyor” dedi.

Ginolu Balikçi Barinagi’nda da dev dalgalar nedeniyle hasar olustugunu söyleyen Usta, “Dev dalgalar denizdeki taslari da yerinden oynatarak istinat duvarini asiyor. Barinaktaki teknelere de zara veriyor. Dalgalarin tasidigi kum ve çakillar barinagin çikisini doldurdu” diye konustu.

Kaynak: İHA