Erzincan'in Yüksek Rakimli Geçit Noktalarinda Kar, Tipi Etkili Oldu

Erzincan’in yüksek kesimlerinde kar ve tipi, kent merkezinde ise soguk hava etkili oldu.

Erzincan'in Yüksek Rakimli Geçit Noktalarinda Kar, Tipi Etkili Oldu
Erzincan’in yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde etkili olan kar yagisi ulasimi etkiliyor. Erzincan-Sivas kara yolu üzeri 2190 rakimli Kizildag geçidinde yogun tipi nedeniyle agir tonajli araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Kizildag Geçidi’nde konuslu Karayollari 162. Subesi Sefligi Kizildag Bakimevi ekipleri yolun ulasima açik kalmasi için çalismalarini sürdürüyor. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalismasi yaparak ulasimin aksamamasi için çaba sarf ediyor. Sakaltutan ve Ahmediye geçitlerinde de agir tonajli araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Trafik ekipleri sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmalari hususunda uyardi. Yolda kalan tir sürücüleri de araçlarina zincir takilmasinin ardindan yola devam edebildi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlügü 12. Bölge Müdürlügünden alinan verilere göre; bölge geneli hava çok bulutlu ve aralikli kar yagisli olarak geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus hadisesinin görülecek.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmekte.
Kaynak: İHA