Zelenskiy'den BM'nin Rusya'yi Kinama Kararina Tesekkür

Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik askeri saldirisini kinayan karar tasarisinin kabul edilmesi sonrasi Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, tasariya destek veren ülkeler tesekkür ederek, “Oylamanin sonucunda küresel bir Putin karsiti koalisyon olustu” dedi.

Zelenskiy'den BM'nin Rusya'yi Kinama Kararina Tesekkür
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinin ardindan Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurulu, 1997’den bu yana ilk kez acil oturum çagrisiyla toplandi. Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik askeri saldirisini kinayan karar tasarisi 5’e karsi 141 oyla kabul edilirken kabul edilen tasarinin ardindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabindan lehte oy veren ülkelere tesekkür mesaji yayinladi.

Zelenskiy tasarinin benzeri görülmemis bir sekilde kabul edildigini belirterek, “Oy veren herkese ve her ülkeye minnettarim” ifadelerini kulladi. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin karsiti bir koalisyon olustugunu aktaran Zelenskiy, “Oylamanin sonucunda küresel bir Putin karsiti koalisyon olustugu ve isledigini gösteriyor. Dünya bizimle. Zafer Bizim Olacak!” dedi.

Oylamada, Rusya, Belarus, Suriye, Kuzey Kore ve Eritre tasariya “hayir” oyu verirken, oylamanin sonucu Genel Kurul’da ayakta alkislandi.
Kaynak: İHA