Ukrayna Odessa'da Yarali Askerlerin Sayisi Artinca, Hastanedeki Diger Hastalar Taburcu Edildi

EDIRNE – Rusya ve Ukrayna arasinda yasanan savasta Odessa kentindeki yarali askerlerden dolayi daha önce hastanede tedavi gören diger hastalar taburcu edildi. Türkiye’ye otobüs ile Hamzabeyli Sinir Kapisi’ndan giris yapan hastalar ve yakinlari, Odessa’da çok sayidaki yarali askerden dolayi taburcu edilmek zorunda kaldiklarini söyledi.

Ukrayna Odessa'da Yarali Askerlerin Sayisi Artinca, Hastanedeki Diger Hastalar Taburcu Edildi
Rusya ve Ukrayna arasinda yasanan savas nedeniyle Odessa’da yarali askerlerin tedavisi için hastanedeki diger hastalar taburcu ediliyor. Taburcu olduktan sonra Türkiye’ye otobüs ile Hamzabeyli Sinir Kapisi’ndan giris yapan Mahire Memedov hastanede yogun bakimda tedavi gördügünü ve Odessa kentinde çok sayidaki yarali askerden dolayi taburcu edilmek zorunda kaldigini söyledi.

Memedov, “Türkiye’ye gelmeme yardimci olan bütün yetkililere çok tesekkür ederim. Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.

Annesinin yogun bakimda tedavi gördügünü belirten Arife Duman ise, “Annem çok agir hasta oldugu için hastanenin yogun bakim kisminda yatiyordu. Annemi alabilmek için hastaneyle konustum ve ben hastaneye geldigimde bana ’siz almasaniz bile biz bütün hastalari taburcu edecektik’ dediler. Hastaneye yarali askerler getirildiginden dolayi bütün yatalak hastalar taburcu edildi. Annem hastaligi nedeniyle yolculuk çok zor geçti bizim için. Romanya’da eksi 12 derecede sogukla feribotla geldik. Orada da bize yardima kostular annemi indirip tasidilar. Türk konsoloslugu çadir kurmus bir vaziyette bizi bekliyordu. Orada da çok yardimci oldular sükürler olsun artik buradayiz” dedi.

Kaynak: İHA