Rus Milyarder Abramovich Chelsea'yi Satma Karari Aldi

Rus milyarder Roman Abramovich, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari sonrasi hedef alinan isimlerin arasinda yer almasinin ardindan sahibi oldugu Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’yi satma karari aldigini açikladi.

Rus Milyarder Abramovich Chelsea'yi Satma Karari Aldi
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinin ardindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Putin’e yakin isimlerin yaptirimlarin hedefi olmustu. Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich’te yaptirim uygulanmasi istenen isimler arasinda yer aliyordu.

Hakkinda çikan muhtemel yaptirim haberlerinin ardindan açiklama yapan Abramovich, "Chelsea FC’nin sahibi olmamla ilgili olarak son birkaç gündür medyada çikan spekülasyonlara deginmek istiyorum. Daha önce de belirttigim gibi, her zaman kulübün çikarlarini en iyi sekilde düsünerek kararlar aldim. Mevcut durumda, bu nedenle kulübün, taraftarlarin, çalisanlarin, kulübün sponsorlarinin ve ortaklarinin yararina olduguna inandigim için kulübü satma karari aldim" dedi.

Sabah saatlerinde Abramovich’in açiklamasi öncesi Isviçreli milyarder Hansjorg Wyss’in Chelsea’yi satin alma sansinin kendisine teklif edildigini iddia etmisti.
Kaynak: İHA