Meteorolojiden 'Kar' Ve 'Rüzgar' Uyarisi

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Mehmet Bütüner, Kayseri’de rüzgarli ve yagisli havanin etkili olacagini söyleyerek, "Kar yagisi ve siddetli rüzgar konusunda vatandaslarimizin tedbirli olmasini öneriyoruz” dedi.

Meteorolojiden 'Kar' Ve 'Rüzgar' Uyarisi


Kayseri’de rüzgarin etkisini arttirmasiyla yer yer firtina görülebilecegini söyleyen Meteoroloji 7. Bölge Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Mehmet Bütüner, Persembe günü sabahin ilk saatleri ile birlikte de yagis beklendigini söyledi.

Bütüner, “Bölge Tahmin ve Uyari Merkezimiz tarafindan hazirlanan tahminlere göre, Çarsamba günü gece saatlerinden itibaren rüzgar bekliyoruz. Rüzgar zaman zaman etkisini artirip, yer yer firtina seklinde görülecek. Persembe günü sabahin ilk saatleri ile birlikte yagmur yagisi bekliyoruz. Yagmurun akabinde karla karisik yagmur ardinda da ögle saatlerinde itibaren kar yagisi bekliyoruz. Kar yagisinin ögle saatlerinden sonra etkili olmasini bekliyoruz. Özellikle dogu ve yüksek kesimlerde yogun kar yagisi olmasini tahmin ediyoruz. Bundan dolayi vatandaslarimizin ve ilgililerin hem rüzgar hem de kar yagisi için dikkatli ve tedbirli olmalarini istiyoruz. Kar yagisinin akabinde de sistemin gelmesiyle birlikte hava ciddi sekilde soguyacak. Cumartesi ve Pazar günü gece sicakliklarinin Cumartesi günü eksi 8, Pazar günü eksi 4-5 derece civarinda olmasini bekliyoruz. Gündüz sicakliklarimizda 3-4 derece civarina düserek mevsim normallerinin 7-8 derece altinda seyir edecegini tahmin ediyoruz. Hafta basindan itibaren bir isinma olsa da yeniden bir yagis sisteminin gelme ihtimali var. Bunu da takip ediyoruz” dedi.



Vatandaslari yagislara karsi uyaran Mehmet Bütüner, “Vatandaslarimiza özellikle kar yagisi ve rüzgarla ilgili uyarilarimiz var. Rüzgarimiz güneyli yönlerden 40-70, dogu ve yüksek kesimlerde yer yer saatte 100 kilometrenin üzerine çikacak. Kar yagisimizda sehir merkezimize yaklasik 10-12 santimetrelik kar yagisi bekliyoruz. Yüksek kesimlerde bu kalinligin 20 santimetrenin üzerinde olmasini bekliyoruz. Bu 2 hadiseden dolayi özellikle vatandaslarimizi uyariyoruz. Kar yagisinin ardindan da hava ciddi sekilde soguyacak. Bundan dolayi vatandaslarimizin soguga karsi dikkatli olmasini öneriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA