'Kesisimler Karma Resim Sergisi' Sanatseverlerle Bulustu

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mahmut Demirtas’in katilimlariyla, “Kesisimler Karma Resim Sergisi”nin açilisi yapildi.

'Kesisimler Karma Resim Sergisi' Sanatseverlerle Bulustu
Mardin Büyüksehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal Isler Daire Baskanligina bagli Sanat Akademisi, resim sanatçilari ile resim ögretmenleri Ahmet Arslan, Firat Vural, Hursit Aydogan, Mesut Akan, Nurettin Çakmak, Ramazan Firat, Seyfettin Aslan ve Umran Özmen’in, dinlerin, dillerin ve taslarin ilmek ilmek islendigi tarihi kent Mardin’i, kendi bakislariyla resmettikleri eserlerin bulundugu Kesisimler Karma Resim Sergisi, Sanat Akademisi Sergi Salonunda açildi.

Açilisa, Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, esi Beyhan Demirtas, Genel Sekreter Murat Süzen, sanatçilar ile sanatseverler katildi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan Vali Demirtas, sergiyi gezerek, eser sahiplerinden teker teker bilgi alarak ortaya çikarilan eserlerden dolayi tesekkür etti.

Vali Demirtas, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, resim sergisinin Mardin Büyüksehir Belediyesinin yapmis oldugu etkinliklerden yalnizca bir tanesi oldugunu belirtti.

Mardin’in adeta açik hava müzesi görünümünde oldugunu kaydeden Vali Demirtas, “Mardin çok güzel ve tarihi eserleri olan bir kent. Biz, bugün sag olsun resim ögretmenleri ile Büyüksehir Belediyesindeki resim ögretmenlerimiz, Mardin’in güzel tarihi eserlerini resmetmisler. Hakikaten çok güzel resimler yapmislar. Onlari tebrik ediyoruz. Insallah bu etkinliklerimiz bundan sonra da hizli bir sekilde devam edecek” dedi.

Vali Demirtas, sanatçilara plaket takdim ettikten sonra toplu fotograf çekildi.
Kaynak: İHA