Burdur'da Özel Çocuklara 'Akülü Ve Manuel Araba' Destegi

Avrupa El Ele Engellilere ve Yaslilara Yardim Vakfi, Burdur’da yasayan özel çocuklara akülü ve manuel araba hediye etti.

Burdur'da Özel Çocuklara 'Akülü Ve Manuel Araba' Destegi


Avrupa El Ele Engellilere ve Yaslilara Yardim Vakfi’nin engelli bireylere, ihtiyaç sahiplerine ve yaslilara yönelik yardimlari sürüyor. Türkiye’nin 69 ilinde yardim gönderen Avrupa El Ele Engellilere ve Yaslilara Yardim Vakfi, engelli bireylerin hayallerini gerçeklestirip sokaga çikip özgürce gezebilmelerini sagliyor. Bu kapsamda, Burdur ve çevresindeki özel çocuklara akülü ve manuel araba dagitimi gerçeklestirildi.



“Alan ve veren el mutlu”

Arabalari çocuklara ve ailelerine teslim eden Avrupa El Ele Engellilere ve Yaslilara Yardim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Hocazade, El Ele Ailesi olarak 20 yildir Türkiye’nin 69 iline yardim gönderdiklerini söyledi.

Hocazade, ilk kez böyle güzel bir programla akülü ve manuel arabalari çocuklara ve ailelerine teslim etmenin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.



“Vali Arslantas hepsi ile ilgilendi”

Burdur Valisi Ali Arslantas, engelli bireyler basta olmak üzere Avrupa El Ele Engellilere ve Yaslilara Yardim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Hocazade ve vakif yetkililerin agirladi. Engelli bireyler ve aileleriyle sohbet eden Vali Arslantas, hepsi ile tek tek ilgilenip bir ihtiyaçlarinin olup olmadigini sordu. Devlet kapisinin her zaman kendilerine açik oldugunu belirten Vali Arslantas, “Bir derdiniz olursa direk bana gelin. Biz sizlere her konuda yardimci olacagiz” dedi.



“Artik parka çikabilecekler”

Burdur’daki engelli bireylere 16 manuel ve akülü arabayi teslim ettiklerini ifade eden Vali Arslantas, “Bu özel çocuklara ve kardeslerimize her zaman yardimi olmak adana biz devlet olarak buradayiz. Gerçek anlamda ihtiyaci olan vatandaslarimizin hayatlarini kolaylastiracak bu arabalar, onlarin evden çikmalarini saglayacak. Pendemi ve rahatsizliklari nedeniyle uzun süredir evlerinden çikamayan kardeslerimiz, bu arabalar sayesinde parklara çikip kuslara bakip yakinlari ile çay içip baharin kokusunu alabilecekler” diye konustu.

Burdur Valisi Ali Arslantas, akülü ve manuel arabalarin engelli bireylerin evlerine teslim edilmesini istedi. Valilik görevlileri, arabalari evlerine birakti.
Kaynak: İHA