AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan Açiklamasi

AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan, “Siz halkin elinde olan Cumhurbaskani seçme yetkisini millete ragmen nasil alacaksiniz. Halk seçecek diyorsaniz ki hiçbir beyani yok. O zaman soru su 50+1 ile seçilen Cumhurbaskani tarafsiz olacak. Yüzde 30’luk partinin genel baskani parlamentoda Cumhurbaskani seçilecek” dedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Özkan TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

Özkan, eski HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel ile ilgili olarak, “

CHP’nin HDP’nin terör örgütünü siyasi uzantilar oldugu noktasindaki Meclis’e koydugu tavri sahada göstermesini, terör örgütünün siyasi uzantilarini mesrulastirma gayretinden vazgeçmesini bekliyoruz. HDP Grup Baskanvekili Hakki Saruhan Oluç’un Semra Güzel’in milletin vicdanin sizlatan kardeslik hukukumuzu tehdit eden bu eylemlerle ilgili savunma yapmamasi parti tüzügünü milletimizle paylasmaya gayret etmesi HDP’nin de Semra Güzel’in durumun tasvip etmedigini göstermistir” ifadelerini kullandi.

Alti partiye iliskin Özkan, “Milletimize hükümetin basini seçme yetkisi verirken karsimizda duranlar parlamenter sistemin yeniden kokusmus ve sürekli millete enerji kaybettiren yaklasimini darbelerle sekillenen parlamenter sistem edinmek isteyene 6 +1 benzemezin yaptigi açiklama oldu. Alti benzemezin CHP‘nin kurmay zekasiyla diger yeni yetme siyasi partiler ve yolunu kaybetmislerdi görüyoruz.

Basbakanlik yapmis biri tebrik etmek lazim.. Basbakanlik yapacaksin tüm hayatimi CHP’ye karsi mücadele vererek geçirdim diyeceksin, sonra CHP’nin kurmay akliyla kurulmus olan Erdogan’a düsmanliktan beslenen masaya meze olacaksin. Tabi sözümüz Davutoglu’na” seklinde konustu.

Cumhurbaskani’nin nasil seçilecegine deginen Özkan, “Halk tarafindan mi parlamenter tarafindan seçilecek bir görüs beyan etmeyeceksin. Bu kabul edilir mi ? Ey Kemal Kiliçdaroglu ey Babacan masadaki diger mezeler. Halk mi seçecek, parlamento mu.? Siz halkin elinde olan Cumhurbaskani seçme yetkisini millete ragmen nasil alacaksiniz. Halk seçecek diyorsaniz ki hiçbir beyani yok. O zaman soru su 50+1 ile seçilen Cumhurbaskani tarafsiz olacak. Yüzde 30’luk partinin genel baskani parlamentoda Cumhurbaskani seçilecek. Bu kabul edilebilir mi? Halk seçmeyecekse soru su; Halka güvenmiyor musunuz? CHP‘nin millete güveni yoktur. Millete ragmen demokrasi” dedi.

Kaynak: İHA