Bakan Akar, 'Çanakkale Geçilmez' Yazan Altin Madalyali Türk Bayragini Törenle Göndere Çekti

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle düzenlenen törende "Çanakkale Geçilmez" yazili altin madalyanin toka edildigi Türk bayragini törenle göndere çekti.

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yil dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydani’nda tören düzenlendi.

Hükümet adina Milli Savunma Bakani Akar, Türk Silahli Kuvvetleri’ni temsilen Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit’in yani sira Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Belediye Baskani Ülgür Gökhan ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehitler, Sehit Dul ve Yetimler Dernegi tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu. Bu sirada TCG Kinaliada gemisinden 21 pare top atisi yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafindan 1994 yilinda 253 bin sehit adina 3972 Sayili Kanun’la Çanakkale’ye verilen ve üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazan altin madalya, Bakan Akar tarafindan bayraga takilarak göndere çekildi. Törene ayrica Avustralya’nin Çanakkale Konsolosu Lucas Robson, Yeni Zelanda’nin Ankara Büyükelçiligi Maslahatgüzari Nicole Slight ile siyasi parti temsilcileri de katildi.

Kaynak: İHA