Burdur'da Tütün Bagimliligiyla Mücadele Çalismalari

Burdur’da gazetecilere yönelik tütün bagimliligi hakkinda egitim verildi.

Burdur'da Tütün Bagimliligiyla Mücadele Çalismalari
Saglik bakanliginin sigarayi birakmaya yönelik çalismalarinda gazetecilere tütün ve bagimlilik yapan maddelere bilinçlenme egitimi verildi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti binasinda gerçeklesen egitimi Halk Sagligi Müdürlügünden sosyal çalismaci Ahmet Sadik Altinay ve psikolog Burak Üstün verdi.

Sigaranin pasif içicilik ile yaptigi zararlardan bahseden Üstün, “8 saat sigara dumanina maruz kalan kisinin cigerleri, sigara içen kisi kadar etkileniyor Bakanligimiz ve Il Saglik Müdürlügümüzün ortak çalismalariyla birakabilirsin sloganiyla bu egitimleri vermeye basladik. Bununla ilgili en büyük adim olarak “Yesil Dedektör” uygulamamiz var. Tüm telefonlarda kullanilabiliyor. Herhangi bir sosyal alanda bulundugunuzda, kapali alanda sigara içen kisileri görürseniz aninda uygulama üzerinden güvenlik güçlerine haber verebiliyorsunuz" dedi.

Tütün ürünlerini birakan kisiler ile ilgili çalismalardan da bahseden Üstün, “Bir de sigarayi birakan vatandaslara yönelik olan uygulama da, tütün ürünlerini biraktiginiz günden itibaren vücudunuzda ki degisimleri ve de yaptiginiz para tasarrufunu size bildiriyor. Bu sekilde kullanicilar somut sekilde ilerlemesini görebiliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA