Konya Büyüksehir Ilçelerde Kültür Hayatina Katki Sagliyor

Konya Büyüksehir Belediyesinin sehir merkezinin ardindan ilçelerde de baslattigi Sehir Konferanslari ilçelerde kültür hayatinin gelismesine katkida bulunuyor.

Konya Büyüksehir Ilçelerde Kültür Hayatina Katki Sagliyor
Konya Büyüksehir Belediyesinin ilçelerde baslattigi Sehir Konferanslari birbirinden degerli isimleri Konyalilarla bulusturmaya devam ediyor. Sehir Konferanslarini bu yil ilçelere de tasiyarak Konya’nin kültür ve sanat hayatinin gelismesine katkida bulunan Büyüksehir Belediyesi, Yazar Hayati Inanç’i Aksehirlilerle ve Ilginlilarla bulusturdu. “Can Veren Pervaneler, Hayata Siirden Bakmak” konulu konferanslar 2 ilçede de yogun ilgi görürken Inanç, sohbetiyle ve Divan Edebiyati’ndan okudugu siirlerle vatandaslara keyifli bir aksam yasatti.

Ilçelerde büyük bir ilgiyle takip edilen Sehir Konferanslari kapsaminda Yazar ve Televizyon Programcisi Bekir Develi de Eregli ve Karapinar’da sevenleriyle bir araya geldi. “Bizim Hikayemiz” konulu konferansta konusan Develi, salonu dolduran gençlere hayata dair önemli tavsiyelerde bulundu. Programlara; Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Ilgin Belediye Baskani Yalçin Ertas ve Karapinar Belediye Baskani Mehmet Yaka da katildi.



Mart ayi Sehir Konferanslari ile dolu dolu

Sarayönü ve Kulu’da Serdar Tuncer ile baslayan Sehir Konferanslari ilçelerde birbirinden degerli isimleri Konyalilarla bulusturmaya devam edecek. Bu kapsamda; Sitki Aslanhan 16-17 Mart’ta Güneysinir, Çumra, Altinekin ve Cihanbeyli’de; Alisan Kapaklikaya 19-20 Mart’ta Hadim, Bozkir, Kadinhani ve Derbent’te; Talha Bora Öge 25 Mart’ta Seydisehir ve Beysehir’de; Mustafa Karatas 26-27 Mart’ta Çeltik, Doganhisar, Yunak ve Hüyük’te sevenleriyle bulusacak.
Kaynak: İHA