Gida Mühendisligi Laboratuvarlari Yeniden Dizayn Edildi

Bünyesinde bulundurdugu birçok uygulama ve arastirma merkezi ile bilime ve insanliga fayda saglayan Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi ve Yeni YÖK Vizyonuna uygun laboratuvarlariyla topluma hizmet noktasinda önemli görevler üstlenmeye devam ediyor.

Gida Mühendisligi Laboratuvarlari Yeniden Dizayn Edildi
Bu kapsamda Ziraat Fakültesi Gida Mühendisligi Bölümü Laboratuvarlarini teknik alt yapi ve tasarim açisindan yeniden dizayn eden Atatürk Üniversitesi, ulusal ve uluslararasi arastirmacilarin kullanabilecekleri modern analiz cihazlarinin yer aldigi laboratuvarlarda egitime, arastirmaya, bilimsel literatüre ve toplumsal katkiya dayali faaliyetler yürütüyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gida Mühendisligi ögrencilerinin üniversite egitimleri boyunca ögrendikleri teorik bilgileri pratikte de pekistirmeleri için birçok imkânin saglandigi Gida Mühendisligi Laboratuvarlarinda, üniversite egitimi sonrasinda da ögrencilerin ihtiyaci olan pratik bilgiler laboratuvar olanaklariyla destekleniyor. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin destekleriyle yeniden dizayn edilen ve “Gida Mühendisligi Laboratuvarlari Tüm Arastirmacilarin Hizmetindedir” sloganiyla yola çikan laboratuvarlarda süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, meyve-sebze ve ürünleri, tahil ve ürünleri analizleri ile gidaya yönelik mikrobiyolojik analizler yapiliyor.

Rektör Çomakli: “Laboratuvarlar Son Sistem Teknolojilerle Donatildi”

Yenilenen yüzüyle Atatürk Üniversitesinin marka birimleri arasina giren laboratuvarlar hakkinda bilgi paylasiminda bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, insan yasaminin temel ihtiyaci olan gida maddelerinin analizine yönelik çalismalarin yapildigi Gida Mühendisligi Laboratuvarlarinin, topluma katki misyonunun yerine getirilmesi açisindan önemli bir konumda oldugunu söyledi.

Gida Mühendisligi Bölümünde, mühendislik alaninda edinilen kurumsal ve uygulamali bilgilerin, temel bilimler ile harmanlanarak kararlar alindigina ve uygulandigina deginen Rektör Çomakli bu dogrultuda; ekonomi, çevre, sürdürülebilirlik, saglik ve etik konular göz önünde bulundurularak saglikli ve kaliteli yasama yönelik yeni gida ürünleri ve üretim sistemlerinin tasarlanarak hayata geçirildigine vurgu yaparak, laboratuvarlarin bu vizyon dogrultusunda son sistem teknolojilerle donatildigini ifade etti.

Kaynak: İHA