Zelensky, Öldürülen ABD'li Gazeteci Brent Renaud'un Ailesine Mektup Yazdi

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nin Irpin kentinde Rus askerlerinin saldirisinda hayatini kaybeden ABD’li gazeteci Brent Renaud’un ailesine bir mektup yazarak, taziye mesaji verdi.

Zelensky, Öldürülen ABD'li Gazeteci Brent Renaud'un Ailesine Mektup Yazdi
Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi saldirilarda 51 yasindaki film yapimcisi ABD’li gazeteci Brent Renaud, 13 Mart tarihinde Ukrayna’nin Irpin kentinde mültecileri görüntüledigi sirada, Rus birliklerinin ates açmasi sonucu boynundan vurularak hayatini kaybetmisti. Yasanan olayin ardindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, Renaud’un ailesine bir mektup yazdigini duyurdu. Mektubunda, yasanan olaydan ötürü derin üzüntü duydugunu belirten Zelenskiy, Renaud’un ailesine en içten taziyelerini ilettigini kaydetti.

Sosyal medya açiklamasinda Zelenskiy, "Rusya’nin Ukrayna halkina uyguladigi acimasizligi ve kötülügü belgelerken hayatini kaybeden Renaud’un ailesine en içten taziyelerimi sunuyorum. Renaud’un hayati ve fedakarligi, dünyaya isigin güçlerinin karanligin güçlerine karsi savasinda gögüs germek için ilham versin" ifadelerini kullandi. Mektubunda ise Zelenskiy, "Sevgili oglunuz ve kardesiniz Brent Renaud’un trajik ölümü nedeniyle size en içten taziyelerimi sunmak için bu yaziyi derin bir üzüntüyle yaziyorum. Tüm cesareti ve kararliligiyla, saldirgan devletin ulusumuza da uyguladigi esi görülmemis acimasizligi ve kötülügü kayda almak için en tehlikeli savas bölgelerine gitti" dedi.

Kaynak: İHA