Rus Ordusu, Ukrayna'nin Harkov Kentine Saldirilar Düzenledi

Rusya, gece yarisi Harkov kenti de dahil olmak üzere Ukrayna’nin bazi kent ve bölgelerine roket saldirilari düzenledi. Mariupol Belediye Baskani Danismani Petr Andryushchenko ise açiklamasinda, Rus saldirilari sonucunda kentte ölen sivillerin sayisinin 20 bine yaklasabilecegini duyurdu.

Rusya, Ukrayna’ya saldirilarinin 19. gecesinde tekrardan Ukrayna’nin bazi kentlerini hedef aldi. Rusya, sürekli saldirilar gerçeklestirdigi Ukrayna’nin Harkov kentine gece saatlerinde roketli saldirilar düzenledi.

Yapilan saldirilarin hangi alani vurdugu konusunda bir açiklama yapilmazken, kentin farkli noktalarinda bombalama nedeniyle yanginlar meydana geldigi ögrenildi. Ayrica bugün Rus ordusunun saldiri gerçeklestirdigi Çernihiv kentinde 10 sivilin hayatini kaybettigi ifade edildi. Çernihiv Bölge Savciligi tarafindan yapilan açiklamada, Rus saldirilari sonucunda ölen 10 sivile iliskin sorusturma baslatildigi belirtildi.

Mariupol’de ölen sivil sayisi 20 bine ulasabilir

Rusya’nin ablukaya aldigi ve her gün saldirilar gerçeklestirdigi Mariupol kentine dair korkunç rakamlar açiklandi. Bir televizyon programina telefonla katilan Mariupol Belediye Baskani Danismani Petr Andryushchenko, Rus saldirilari sonucunda kentte ölen sivillerin sayisinin 20 bine yaklasabilecegini duyurdu. Andryushchenko yaptigi açiklamada, "Ölen sivillere dair elimizde net olmayan veriler var. Çünkü bu sayilar polisten ve saglik birimlerinden aliniyor. Dün itibariyle bin 800 çocuk öldü. 10 binden fazla sivil ölümü var. Ama artan saldirilar ve vahset nedeniyle bu sayi 20 bine kadar ulasabilir" ifadelerini kaydetti.

Ölen insanlarin mezarliklara gömülemediginden bahseden Andryushchenko, "Mezarliklarin bulundugu bölge Rus kontrolü altinda. Bu nedenle cenazelerimizi sokak lambalarinin altina ve bahçelerimize gömüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA