Motosiklet Kazalari Yüzde 100'E Yakin Artti

Zonguldak’in Eregli ilçesinde 2020 yilinda 219 kaza yasanirken 2021 yilinda bu rakam 308’e yükseldi. 2020 yilina oranla ilçedeki motosiklet kazalarinda yüzde 100’e yakin bir artis gerçeklestigi belirtildi.

Motosiklet Kazalari Yüzde 100'E Yakin Artti
Kdz. Eregli Ilçe emniyet Müdürlügü tarafindan ilçede motosiklet kazalarinin yüzde 100’e yakin oranda artis yasanmasi nedeniyle motosiklet sürücülerine yönelik olarak bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kdz. Eregli Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Recep Öztürk, seminere katilan motosiklet sürücülerine trafikte siklikla yapilan ve kazalara yol açan hatalari anlatti. Öztürk, Kdz. Eregli ilçesinde toplam 60 bin aracin ve 4 binde motosikletin trafige kayitli oldugunu belirtirken, motosikletli kurya sayisinin da artis gösterdigini söyledi.

Motosiklet kazalarinda agirlikli olarak direksiyon hakimiyetini kaybetme ve düsme neticesinde meydana geldigini anlatan Öztürk, 2021 yilinda motosiklet kazalarinin toplam trafik kazalarina orani yüzde 82 oldugunu ifade etti.

Trafik denetimlerinin bir önceki yila göre iki kat artirildigini belirten Öztürk, bu denetimler sirasinda motosiklet sürücülerine bilgilendirmeler yapildigini vurguladi. Motosiklet sürücülerine yönelik bu tür bilgilendirmeleri siklikla yaparak kazalari en az seviyeye indirmeyi hedeflediklerinin altini çizen Öztürk, ekiplerin zaman zaman is yerlerine giderek kuryeleri bilgilendirdigini anlatti. Kdz. Eregli ilçesinde 2020 yilinda toplamda 219 trafik kazasi meydana geldigini, 2021 yilinda bu rakamin 308’e yükseldigini ifade eden Öztürk, 2021 yilinda 2020 yilina oranla motosiklet kazalarindaki artisin yüzde 100’e yakin oldugunu söyledi.

Öztürk, kazalarda en fazla yaralanmanin kafa travmasi olarak gerçeklestigini anlatirken, motosiklet sürücülerinin kasksiz trafige çikmamasini istedi.

Tatoglu Kültür Merkezi’nde gerçeklesen seminere Ilçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Ilçe Jandarma Komutani Ali Akca, trafik polisleri, motosiklet sürücüleri ile bisikletçiler katildi.

Kaynak: İHA